DRŽAVNI SEKRETAR POTVRDIO: Hleb "Sava" u naredna dva meseca ostaje po ceni od 53,50 dinara

Tanjug

04. 10. 2022. u 16:07

MAKSIMALNA cena hleba "sava" i u naredna dva meseca biće 53,50 dinara, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić i najavio da će vlada na narednoj sednici produžiti važenje Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba.

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ПОТВРДИО: Хлеб Сава у наредна два месеца остаје по цени од 53,50 динара

Foto A. Stevanović

Važeća Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba ističe 7. oktobra.

To praktično znači da će i maksimalna maloprodajna cena hleba "sava" i sledeća dva meseca iznositi 53,50 dinara, rekao je Kandić za Tanjug.

Kandić navodi da se ovim nastavlja dobar partnerski odnos države i pekarske industrije i dodaje da je uredbom propisano da hleba "sava" bude najmanje 30 odsto u prodaji a da je situacija na terenu takva da ga ima i više od propisanog procenta.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)