PRTLJAŽNIK ISPRAZNITE, GUME NAPUMPAJTE: Francuze zbog energetske krize uče kako da manje troše gorivo (VIDEO)

Novosti online

28. 06. 2022. u 10:00

ENERGETSKA kriza primorava Francuze da nauče ekološku vožnju, što im omogućava da smanje potrošnju goriva, a tome ih podučava i njihova TV BFM.

ПРТЉАЖНИК ИСПРАЗНИТЕ, ГУМЕ НАПУМПАЈТЕ: Французе због енергетске кризе уче како да мање троше гориво (ВИДЕО)

Foto: Printskrin BFM TV

- Prva stvar koju treba znati je da automobil treba da bude pripremljen. Odnosno, dobro napumpajte gume, jer u suprotnom, potrošnja goriva je veća - počinje prilog francuske TV.

Takođe, Francuzima se savetuje da nemaju teret u prtljažniku, jer tako automobil postaje teži.

- Prvi princip je da ubrzate veoma brzo da biste što brže dostigli željeni režim i promenili brzinu što je pre moguće. Ovo je prva tačka. Drugi princip je da se što više predvidi kočenje, odnosno da se kočenje motorom koristi češće - rekao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da je "kratkovida politika evropskih zemalja dovela do krize u energetskom sektoru".

On je napomenuo da je celokupna situacija na Zapadu dovela do nedovoljnog ulaganja u energetski sektor, kao i da su cene porasle, prenela je agencija RIA Novosti.

- Vidimo, takođe, pokušaje da se odgovornost za ono što se dešava na tržištu hrane prebaci na Rusiju, ali ovde se radi o zameni teza - rekao je Putin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)