„LOŠE ĆE SE ZAVRŠITI PO EVROPU“: Mađarska upozorava EU na opasne posledice sankcija protiv Rusije - "Ovaj proces treba zaustaviti"

Novosti onlajn

24. 06. 2022. u 10:58

TREBALO bi Evropska unija da prestane da uvodi sankcije protiv Rusije zbog specijalne operacije u Ukrajini i da se umesto toga fokusira na prekid vatre i početak pregovora, rekao je za Rojters savetnik premijera Mađarske za politička pitanja Balaž Orban.

„ЛОШЕ ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ ПО ЕВРОПУ“: Мађарска упозорава ЕУ на опасне последице санкција против Русије - Овај процес треба зауставити

Foto AP

Prema njegovim rečima, što Evropska unija uvodi više sankcija, to više šteti celom bloku, a Evropa će na kraju biti „gubitnik“ zbog ekonomskih problema.

- Naša preporuka je da treba da zaustavimo proces uvođenja sankcija - istakao je savetnik premijera Mađarske.

Kako je konstatovao, Evropska unija je došla do tačke kada postaje jasno da će se nastavak dosadašnje strategije, „racionalno gledano, loše završiti po Evropu“.

- Tako da treba da razmišljamo o nečemu. Pregovori, prekid vatre, mir, diplomatija. To je naše rešenje - dodao je Orban.

Evropska unija je od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini uvela šest paketa sankcija protiv Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

40 GODINA ČUVALI JEZIVU TAJNU U ŠUPI: Otac i sin počinili nezapamćen zločin - policajci bili u šoku posle otkrića (VIDEO)