„LOŠE ĆE SE ZAVRŠITI PO EVROPU“: Mađarska upozorava EU na opasne posledice sankcija protiv Rusije - "Ovaj proces treba zaustaviti"

Novosti onlajn

24. 06. 2022. u 10:58

TREBALO bi Evropska unija da prestane da uvodi sankcije protiv Rusije zbog specijalne operacije u Ukrajini i da se umesto toga fokusira na prekid vatre i početak pregovora, rekao je za Rojters savetnik premijera Mađarske za politička pitanja Balaž Orban.

„ЛОШЕ ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ ПО ЕВРОПУ“: Мађарска упозорава ЕУ на опасне последице санкција против Русије - Овај процес треба зауставити

Foto AP

Prema njegovim rečima, što Evropska unija uvodi više sankcija, to više šteti celom bloku, a Evropa će na kraju biti „gubitnik“ zbog ekonomskih problema.

- Naša preporuka je da treba da zaustavimo proces uvođenja sankcija - istakao je savetnik premijera Mađarske.

Kako je konstatovao, Evropska unija je došla do tačke kada postaje jasno da će se nastavak dosadašnje strategije, „racionalno gledano, loše završiti po Evropu“.

- Tako da treba da razmišljamo o nečemu. Pregovori, prekid vatre, mir, diplomatija. To je naše rešenje - dodao je Orban.

Evropska unija je od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini uvela šest paketa sankcija protiv Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum