OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih dana plaćati benzin i dizel

Novosti onlajn

17. 06. 2022. u 13:10

OBJAVLjENE su nove cene goriva. Evrodizel se će od 15 sati danas do petka 24. juna u isto vreme prodavati po ceni od najviše 209 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 198 dinara za litar.

ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ћемо наредних дана плаћати бензин и дизел

Foto: Tanjug

To je praktično ista cena kao i prošle nedelje, piše "Blic".

Za prethodna tri meseca, litar dizela na srpskim pumpama poskupeo je više od 20 dinara, a litar benzina za 17 dinara. Tačnije, 11. marta litar evrodizela je koštao 188 dinara, a benzina 176 dinara.

Vlada Srbije produžila je pre dve nedelje trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do kraja ovog meseca. To praktično znači da će država do kraja meseca formirati cenu goriva svakog petka, a vrlo je moguće da će uredba biti produžena i tokom leta.

Nafta ide i na 140 dolara

Cena nafte danas je na evropskom tržištu 119 dolara za barel, pre neki dan je bila 124. Pre mesec dana barel je bio jeftiniji i do 14 dolara, a najave međunarodnih finansijskih institucija idu u pravcu da treba očekivati još veće cene.

Američka investiciona banka Goldman Saks smatra da već visoke cene nafte i benzina treba ovog leta još više da porastu kako bi se podstakla nova proizvodnja "crnog zlata" i obeshrabrila potrošnja.

Banka sa Vol Strita sada predviđa da će cena sirove nafte Brent u proseku iznositi 140 dolara po barelu u periodu između jula i septembra, u odnosu na prethodnu prognozu od 125 dolara po barelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju