JOŠ ĆEMO SE MI VRATITI "SEVERNOM TOKU 2": Ruski ambasador upozorava - "Postoji političko naređenje da se ne koristi za gas iz Rusije"

Tanjug

15. 05. 2022. u 09:06

PROJEKTU "Severni tok 2" ćemo se vremenom vratiti, a cevovod je napravljen i napunjen tehničkim gasom, izjavio je ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev.

ЈОШ ЋЕМО СЕ МИ ВРАТИТИ СЕВЕРНОМ ТОКУ 2: Руски амбасадор упозорава - Постоји политичко наређење да се не користи за гас из Русије

Foto AP

Projekat je spreman i može u svakom trenutku da bude pušten, dodao je on.

Ipak, istakao je diplomata, "postoji političko naređenje da se ne koristi za gas iz Rusije", preneo je Sputnjik.

- Gde to vodi? Mislim da će to dovesti do dodatnog povećanja cena goriva i osnovnih proizvoda, uključujući hranu . Nadam se da će doći vreme i mi ćemo se vratiti tom projektu - dodao je Nečajev.

On je podsetio da su za realizaciju ovog projekta potrošena velika sredstva, uključujući i ona međunarodnih konzorcijuma.

Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ je u potpunosti završena 10. septembra 2021. godine.

Sputnjik je podsetio da je Nemačka, nakon što je Rusija priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike, zaustavila sertifikaciju gasovoda „Severni tok 2“, a ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije izjavila da je projekat faktički zamrznut.

BONUS VIDEO: 

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)