MINISTAR MALI O POMOĆI OD 20 EVRA: Prijava počela danas i traje do 30. novembra

Novosti online

15. 11. 2021. u 08:28

MINISTAR finansija Siniša Mali saopštio je danas na RTS-u da danas počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države.

МИНИСТАР МАЛИ О ПОМОЋИ ОД 20 ЕВРА: Пријава почела данас и траје до 30. новембра

Foto: RTS printskrin

Prijavu je moguće izvršiti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a ministar je objasnio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

On je objasnio da građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koja će im biti automatski isplaćena u decembru.

Podsetio je da je za tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.

Ministar je rekao da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

On je izjavio da je država ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano.

Podsetio je i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri