STRUKTURNA kriza, koja je potresala jugoslovensku državu i društvo, bila je prevashodno politička. Koristeći monopol u društvu SKJ je nastojao da u javnosti održi privid lagodnog života i prosperitetnog razvoja.

Zoran

14.04.2021. 15:26

Poštovani gos.Prof.dr.Dimiću, Sa pažnjom sam pročitao Vaš tekst.Dovoljan je razlog vaša impresivna naučna biografija.Dati komentare ili sugestije na vaše istraživanje i komentare o dogadjajima koje ste prezentovali je u najmanju ruku nezahvalno.Upravo iz tog razloga,daću vam samo savet da se držite vaše naučne oblasti,istorijskog i političkog konteksta raspada Jugoslavije.Za ekonomski deo,konsultujte se sa ekonomistima,samo vas molim da to nisu neoliberalni.

Dubravka

15.04.2021. 00:23

@Goran - Bravo za komentar! Potpuno ste u pravu. Nažalost još i danas ima Srba koji bi trčali noseći sramno drvce ili komad aluminijuma.

SvenSrb

14.04.2021. 15:42

Da si bio na mom mestu i da si čuo šta reče Kardelj u Ustaškom Kulubu u Geteborgu 1970 i neke. Još lepše bi ti napisao. I znao neštop što mnogi ne zna???

Luka

14.04.2021. 15:52

Usprkos svim kontraverzama slovenski komunisti su iskoristili sve mogućnosti za uspešan razvoj svoje privrede,jer su prvenstveno bili slovenci,a potom koministi,za razliku od srpskih političkih predstavnika kojima je bilo bitno prvenstveno očuvati svoju stolicu ,ne zameriti se Titu,a potom Srbiji i srpskonm narodu kako bude.Pojedinačni pokušaji nekih srpskih komunista da učine nešto i za Srbiju,propali su zaradi oportunizma prvenstveno u srpskim redovima,što je Tito znao iskoristiti.