ZA prave nacionalne heroje u seriji Aleksandar od Jugoslavije (TV Nova S) nema mesta. Za Vuka Draškovića, Gavrilo Princip je „Srbin terorista“, koji „onog baksuznog Vidovdana zajedno sa Ferdinandom ustreli i Srbiju“.

ban Kulin

05.04.2021. 11:42

To da je Gavrilo Princip terorista je još jedna od germanskih podmetačina koja ima za cilj da okrivi Srbe za Prvi svetski rat, a reč je o klasičnom revizionizmu istorijskih činjenica. Jedino što je istina u celoj toj priči oko Sarajevskog atentata je da je Franc Ferdinand bio terorista i to imperijalističko-kolonijalistički terorista, zločinac, zlikovac i okupator, a Gavrilo Princip je borac za slobodu, ustanik i revolucionar; osim toga što je bio Srbin po nacionalnosti, Gavrilo Princip nema nikakve veze sa državom Srbijom, on je bio građanin A-U monarhije i kao takav je usmrtio drugog građanina te iste A-U monarhije, to što je A-U monarhija bila nesposobna da zaštiti svoje građanstvo nije i ne može biti greh Srbije i srpskog naroda, tako da ne postoji nijedno valjano opravdanje za genocidni rat koga su pokrenuli germanski imperijalisti, kolonijalisti, fašisti i nacisti !

Katarina Krstic

05.04.2021. 15:05

Браво Божидаре Зечевићу за сваку истиниту реч, за деценије их не чусмо. Поносни родитељи и кум који Ти је часно име дао.

Dan

05.04.2021. 16:59

Да су Принцип и остали побегли у Србију били би ухапшени као и неки војници који су доведени са њима у везу ! Пуштени су када је дошла објава рата јер је требало ратовати. Убиство је било шок и за владу и за војску Србије (мимо њиховог знања) и вероватно би сви били процесуирани пред српским судовима да није било рата! Сарајевски атентат је вероватно запечатио и судбину Аписа ! Молим објавите !! И име да буде ћирилицом као другде!

Pavlovic

05.04.2021. 20:30

Velika je šteta što se u tv serijama ne poštuju istorijske činjenice već se u ime umetničke slobode govore velike laži, mnogi a posebno madji narštaji to prihvataju kao istinu jer niti su pročitali niti će pročitati bilo šta o tim dogadjajimima u relevantnoj literaturi.