NEMA NAPRETKA BEZ SVETOG DUHA: Vaskršnja poslanica beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara

Tanjug

01. 04. 2021. u 22:10

ČOVEČANSTVO ne može da se rukovodi samo egzaktnim naukama, željom za profitom, uživanjem, karijerizmom ili digitalnom mrežom i video-zabavama, već može napredovati samo silinom istinskog i autentičnog ljudskog duha i silinom Božjega Svetog duha - poručio je u vaskršnjoj poslanici beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

НЕМА НАПРЕТКА БЕЗ СВЕТОГ ДУХА: Васкршња посланица београдског надбискупа Станислава Хочевара

Foto Tanjug

Povodom Praznika Hristovog Vaskrsenja koji katolici po gregorijanskom kalendaru proslavljaju u nedelju, Hočevar je naglasio:

- Ako mi, ljudi, sami sebe duhovno ne preobražavamo i ne primamo Božjeg Svetog duha nikako ne možemo živeti zdravo i ne možemo živeti u harmoniji sa čitavim stvorenim svetom. I ova je godina na planetarnoj ravni obeležena pandemijom. Kao čoveku koji voli život i istoriju, teško shvatam kako je čitavo čovečanstvo gotovo doslovce kleklo pred ovom pojavom.

Nadbiskup je naglasio da "svi moramo ponizno priznati da nas je naš tako privlačni, vidljivi i opipljivi svet doslovno ulovio u sopstvenu zamku, zato što pretežno živimo tako kao da samo on postoji.

Hočevar je pozvao vernike da se okrenu reči Božjoj i svetim tajnama, čije je ovaploćenje upravo vaskrsenje koje se proslavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)