U SRBIJI 4,1 ODSTO VIŠE REGISTROVANIH VOZILA: Najveći skok kod motocikala a pad kod autobusa

Aleksandra Bulatović

12. 03. 2021. u 12:57

U SRBIJI se i dalje povećava broj vozila. Tokom 2020. ukupan broj registrovanih je veći za 4,1 odsto u odnosu na raniju godinu.

У СРБИЈИ 4,1 ОДСТО ВИШЕ РЕГИСТРОВАНИХ ВОЗИЛА: Највећи скок код мотоцикала а пад код аутобуса

Foto: D. Balšić

Najveći skok upisali su motocikli, i to novi. Prvi put registroivanih dvotočkaša je za četvrtinu više. Pad je zabeležen kod autobusa i radnih vozila.

Od domaćih proizvođača motornih vozila najbrojnija marka registrovanih putničkih automobila je "zastava". Najzastupljenije marke putničkih automobila strane proizvodnje su "folksvagen", "opel", "fijat", "reno", "pežo", "ford", "sitroen" i "audi". Broj prvi put registrovanih priključnih vozilaveći je za 11,8 odsto, a radnih za 8,1 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina