PREMIJERKA BRNABIĆ: U Srbiju jutros ušlo 205 državljana bez PCR testa, evo kako će oni biti kontrolisani

Tanjug

21. 12. 2020. u 13:18

U SRBIJU je jutros ušlo 205 srpskih državljana bez PCR testova, rekla je danas premijerka Ana Brnabić i objasnila da će ti građani u narednih deset dana biti u samoizolaciji i kontrolisani.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: У Србију јутрос ушло 205 држављана без ПЦР теста, ево како ће они бити контролисани

Foto: Printscreen

Brnabić je rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade PCR test koji pokaže da su negativni.

Odgovarajući na pitanje da li će naši državljani koji budu ulazili u Srbiju bez PCR testova biti kontrolisani, Brnabić je novinarima u Ovčar banji rekla da će to biti rešeno kao i u martu-aprilu, odnosno njih će kontrolisati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabić je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

-“Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili