DAČIĆ O ODLASKU PATRIJARHA IRINEJA: U teškim vremenima bio je glas razuma i pomirenja

Tanjug

20. 11. 2020. u 12:37

PREDSEDNIK parlamenta Ivica Dačić uputio je, u ime Skupštine Srbije i u svoje lično ime, izraze najiskrenijeg saučešća povodom smrti patrijarha Irineja, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

ДАЧИЋ О ОДЛАСКУ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА: У тешким временима био је глас разума и помирења

Foto Tanjug

- Duboko me je ožalostila vest o upokojenju njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Duhovnik srpskog naroda koji je snagom svoje vere bio oslonac duhovnih vrednosti i uzvišenih ljudskih dela u izazovnim vremenima u kojima živimo - naveo je Dačić u telegramu saučešća.

On je istakao da je patrijarh u teškim vremenima bio glas razuma i pomirenja, simbol ljubavi, praštanja i hrišćanskog morala.

- NJegova smrt je gubitak, ne samo za srpski narod, već i za svetsko pravoslavlje. Ostavio nam je u amanet da čuvamo i negujemo svetosavski duh našeg naroda i da ga branimo od budućih iskušenja - dodao je Dačić.

Kako je dodao, patrijarh će biti upamćen po svojoj mudrosti i pravdoljubivosti, a sećanje na njega podsticaće na spoznaju istinskih vrednosti za koje se i sam zalagao - mir, međusobno uvažavanje, saosećanje i ljudskost.

- Srpska pravoslavna crkva je dobila još jednog zastupnika na nebesima, a njegova duhovna posvećenost neka uvek ostane među nama - naveo je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 18. MAJ: Velika promena je stigla, temperatura niža 10 stepeni, jak vetar, na jugu kiša i oblaci, na severu sunce