NAJMLAĐI PACIJET IMA 19, A NAJSTARIJI 93: Zdravković: U KBC Bežanijska kosa 90 pacijenata, troje na respiratoru

Beta

14. 10. 2020. u 09:16

DIREKTORKA beogradskog KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković danas je izjavila da je u toj bolnici situacija povodom epidemije korona virusa trenutno stabilna i da je zbrinuto oko 90 pacijenata.

НАЈМЛАЂИ ПАЦИЈЕТ ИМА 19, А НАЈСТАРИЈИ 93: Здравковић: У КБЦ Бежанијска коса 90 пацијената, троје на респиратору

Foto: Dragan Milovanović


 

Zdravković je za RTS kazala da je to povećanje u odnosu na pre sedam ili deset dana, ali da je manje pacijenata nego u prva dva talasa epidemije.

- Klinička slika je obostrana pneumonija, koja najčešće prolazi za nedelju dana, međutim kod pacijenata koji imaju slab imunitet i druge bolesti, dolazi do komplikacija. Trenutno imamo tri pacijenta na respiratoru, to su pacijenti koji su životno ugroženi - rekla je Zdravković.

Ona je navela da je u KBC "Bežanijska kosa" najveći broj pacijenata sa korona virusom bio 302, kao i da je u prvom talasu najviše obolelih bilo iz starije populacije, dok je u drugom talasu klinička slika obolelih bila teža.

- U ovom trenutku najmlađi pacijent ima 19 godina, a najstariji 93 - rekla je ona i ukazala da veći broj pacijenata ne zna tačno gde su se zarazili koronom, ali su u najčešće navodili da su odlazili na skupove i da nisu držali distancu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024