DA Srbe ne čeka svetla budućnost u SR Hrvatskoj postalo je jasno već po oslobođenju, sa pristupanjem rešavanja ustavnog položaja Srba u Hrvatskoj.

Komentari (6)

Bane

13.10.2020. 17:36

Најзад истина излази на видело, о превари Јосипа Броза, према том делу српског народа преко Дрине. Србе је натерао у грађанску братоубилачки рат, а Хрвате је на лукав начин подржавао, у остварењу својих изопачених интереса. На те догађаје сада се гледа целовитије, али и даље се крију многи догађаји и учи лажна историја. Уличне табле и даље "красе" имена убица српског народа!

buki

14.10.2020. 09:40

@Bane - Mislim da će Srbi pre nestati sa ovih prostora, nego što će ovako i dalje podeljeni na partizane i četnike, shvatiti šta im je Broz uradio. Srbi su pod Brozom izgubili identitet, postali Jugosloveni, a ono malo pravih Srba što je ostalo po selima, izumire. Deca Jugoslovena postaju evropejci, odakle nam uporno nameću da treba da se stidimo što pripadamo *genocidnom* narodu. Tragedija srpskog naroda se nastavlja u kontinuitetu i ja na žalost ne vidim nijednu svetlu tačku na tom putu.

Miodrag

14.10.2020. 13:13

То што је српски народ доживео на тим просторима не може ни да се опише ,јер за све те страхоте, преваре и подлости не постоје довољно јаке речи, На крају се завршило прогоном остатка тог уништеног и обогаљеног народа. Таkо су решили српско питање у Хрватској , како они кажу, Великим делом смо сами кумовали свему ,јер нисмо 1918. правили српску државу, него немогућу државу, а после 1945. и извршеног геноцида, захваљујјучи великом делом и српским комунистима, залуђивали се тобожњим братством и јединством. Какво је било у режији Броза, нажалост и то смо видели.

OZBILJAN ISTORIČAR

14.10.2020. 15:14

Nadam se da administrator ceni dokumenta iz Muzeja holokausta Vašington NAW , koja rasvetljavaju istinu o Drugom sv.ratu, Titu i partizanima, pa, tako i o onim koji se, naveliko pokušavaju predstaviti kao navodni antifašisti. MOLIM DA OBJAVITE Documents from National Archive WashingtonNAW Heeresgruppe E), T311 roll 175 f.121-2 Izvještaj o djelatnosti operativnog odjeljenja komande Jugostoka za novembar 1941 (30. novembar 1941.). - 17.11.1941: Savjetovanje kod načelnika štaba komande Jugoistoka: /PONUDA pukovnika Mihailovića da stavi svoje snage na raspolaganje za borbu protiv komunista JE ODBIJENA i zatražena je bezuslovna predaja. Mihailović je tražio da se konsultuje sa svojim komandatima. Mihailović TAKOĐE TRAŽIO ORUŽJE ZA BORBU PROTIV KOMUNISTA . Ovo je igra, borba između bandi za izvor oružja. Ipak, čini se da jedan dio Mihailovićevih bandi iskreno želi da se bori protiv komunista./ (frame no. 121-2)

Mordekaj

17.10.2020. 10:54

@OZBILJAN ISTORIČAR - Naravno da su se pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVuO, tzv. "četnici"), borili protiv komunista, koji su, po zakonima bivše Jugoslavije, bili stavljeni van zakona! Da li je Mihailović nudio zajedničku borbu protiv komunista Nemcima, i ako jeste nije mu mnogo zameriti, pitanje je, jer nisu Nemci uzalud tražili da se bezuslovno preda i raspisali poternicu za njim. Mihailović je kalkulisao da će Nemci svakako izgubiti rat i hteo je na vreme da se reši komunista. Uostalom, i komunisti su šurovali sve vreme rata sa ustašama a sa Nemcima na Neretvi potpisali da "nema razloga za neprijateljstva sa Vermahtom i da su četnici njihovi jedini neprijatelji", pa su ih Nemci pustili preko da razbiju četnike za njihov račun. (vidi: Mišo Leković: Martovski pregovori 1943.)

Miki

15.10.2020. 19:27

Dobar tekst. Mada ne bih da se zbog toga dovede partizanski pokret u pitanje. Jer ono sto su radili cetnici je jedna velika sramota i izdaja srpskih ratnickih tradicija. Sa druge strane, takodje treba reci istinu o tome kakva je bila Titova vlast prema Srbima.