JEDNA mapa i to iz radne sveske za srpski jezik, za treći razred osnovne škole, zapalila je poslednjih dana društvene mreže!

iz glave

08.10.2020. 11:12

морамо да будемо глупљи од окупаторових грађана, да би постала трајно стање

ban Kulin

08.10.2020. 11:28

U srpskim udžbenicima ima i mnogo gorih i većih grešaka i propusta, na primer nigde se u srpskim udžbenicima za istoriju ne pominju muslimanski genocidi nad Srbima tokom nekoliko vekova okupacije, a takođe se ništa ne uči ni o rimokatoličkim genocidima nad Srbima, evo i jedan primer: 1914. godine austro-ugarski okupator istrebljuje 6,5 hiljada srpskih civila, dakle žena i dece po mačvanskim selima, a srpaka deca u školama ne uče ništa o tome, a pogotovu ne uče da je to bio genocid i da su u njemu učestvovali katolici iz 42. Vrežije divizije iz Zagreba kojih je bilo oko 64% i muslimani iz Bosne kojih je u toj istoj jedinici bilo oko 31%.

Čikiriz

08.10.2020. 11:30

Парадоксално али је ово најбољи начин ( кроз грешку и њену исправку)да деца трајно науче положај и Шведске и Норвешке.

Šahbaz

08.10.2020. 11:43

"Pretpostavljam da su u ovom slučaju gledali da se ne potkradu greške iz jezika i da nisu obraćali pažnju na mape". Pa plaćeni su da SVE PREGLEDAJU!!! jaoj objašnjenja...

Nasa_radost

08.10.2020. 12:02

Kad ste vec zamenili jednu zemlju sa drugom, ne verujem da niko od ovih kontrolora nije video gresku vec bih pre rekao da ste se ucaurili u tim foteljama i sve vam prolazi kroz prste opusteno... Sto se tice Norveske u kojoj zivim vec duzi niz godina mogu da kazem samo jedno, moja deca koja idu u osnovnu skolu koja ovde traje 10 godina pocevsi od 6-te godine, imaju besplatne knjige. Te knjige cirkulisu u skoli preko biblioteke iz generacije u generaciju. Obaveza roditelja je samo da napravi omot i cuva knjigu. Kao uspomena deca se upisuju i potpisuju ko je imao knjigu pre. Tako imamo neke poznate sportiste na primer koji su prethodno koristili istu knjigu. Nije vazno da li je knjiga malo uprljana ili ne, iz knjige se uci i funkcionalne su i dalje. Zasto Norveska koja je jedna od najbogatijih zemalja na svetu moze da cuva ovo pravilo i sa tim ne baca pare na sve strane, a u Srbiji koja je siromasnija zemlja postoje 5 ili vise ni sam ne znam kojih izdavaca i svi gradjani moraju svake godine da kupuju knjige i maltretiraju se sa ovim pravilom za svoju decu ??? Drzavo, olaksaj deci ucenje i unisti lobije bar sto se ovog tice. Pokazi da korupcija ne vlada bar u jednom segmentu drustva!!!

PERAAS

08.10.2020. 12:03

KAKVA BRUKA I SRAMOTA !!!! KAKVI AKADEMSKI INVALIDI, AKO SU UOPSTE ISLI U SKOLU ILI KUPILI DIPLOME??? KOLIKA NEPISMENOST VALDA U MINISTARSTVU OBRAZOVANJA !!!! ZABIRNJAVAJUCE !!!!

mao

08.10.2020. 14:01

Sramota je ko sve stampa knjige iz kojih se obrazuju buduca pokoljenja. Pre svega su nestrucni, a zatim i stetni: uce decu (na primer) da je biti janicar bilo za ponos kao mogucnost napredovanja u okupiranoj Srbiji pod turcima. Jasno je da tako nesto pisu izdavacke kuce koje su u vlasnistvu hrvata, nemaca... ali nije jasno zasto to nasa drzava dozvoljava. Da ne pominjem da svake godine menjaju redosled lekcija i rade minimalne promene kako bi roditelji morali da svake godine kupuju nove knjige (ne upotrebljive za mladju bracu/sestre). Nastavnici nece da menjaju predavnaj svake godine pa nastaje haos. Bolje kad bi se jednostavno stampali domaci udzbenici za skole od pre 20-30 godina.

Stefan M

08.10.2020. 14:06

"Ако не знаш где се налазе Шведска и Ирска, погледај на илустрованом приказу." А на приказу уместо Норвешке обележена - Шведска!