REDOVAN desetogodišnji popis stanovništva trebalo bi da se održi između 1. i 30. aprila sledeće godine, a da li će ga biti i u kojoj formi još se ne zna.

Komentari (4)

dzoni

23.08.2020. 10:48

Mene interesuje, da li te informacije se zahtevaju od EU, ili nasa vlast je sa nekim povodom, polemikom i razlogom (nase zemlje) dosla do ideje da se tako nesto sprovede? Niti smo u EU niti cemo ikada i biti, zasto da im dajemo te informacije koje mogu i trebaju da se smatraju drzavnom tajnom? Mi nikada necemo niti mozemo da dodjemo u posed takvih informacija o recimo Nemackoj, Engleskoj itd.

Branko

23.08.2020. 11:05

Pre jedne decenije je bilo vise od 7 miliona stanovnistva. Ma recite Vi koliko ima Srba. Svake godine manje i manje. Da li to nekoga brine?

Marko

23.08.2020. 12:51

Ovo nije popis stanovnistva vec nedozvoljeno uzimanje licnih podataka, po cijem nalogu i za koga? Odgovor se nalazi u sledecoj recenici: "metodologija popisa mora da bude usklađena sa prethodnim popisima i metodologijom Eurostata", znaci za Velikog Brata. Posto sam ziveo godinama u EU, znam kako tamo izgleda popis: niko i ne zna da je bio jer se podaci uzimaju iz lokalnih sluzbi gde se vrsi prijava boravka. Zasto Srbija dozvoljava da joj strane drzave uzimaju detaljne licne podatke?

buki

25.08.2020. 12:57

@Marko - Знате ли колико Рома живи у Србији без икаквих докумената, а за пријаву боравка никада нису ни чули. Како без пописа да сазнамо број Шиптара у Прешеву и Бујановцу? Ко је од оних који одлазе на рад у иностранство, пре одласка одјавио место боравка? Итд, итд.....