ISTINA O KOŠARAMA BILA SKRIVANA: Dejan Antić, državni sekretar Ministarstva za rad, na parastosu poginulom Draganu Milićeviću Šumaru

V.C.

12. 04. 2024. u 13:02

DRŽAVNI sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić, u ime ministra Nikole Selakovića, obišao je u selu Mijajlovca, kod Trstenika, porodicu palog borca sa Košara i prisustvovao parastosu povodom 25 godina od pogibije Dragana Milićevića Šumara.

ИСТИНА О КОШАРАМА БИЛА СКРИВАНА: Дејан Антић, државни секретар Министарства за рад, на парастосу погинулом Драгану Милићевићу Шумару

Ministarstvo za rad

- Kada je 19 zemalja NATO pakta besomučno bombardovalo SR Jugoslaviju, a horde albanskih terorista i stranih plaćenika nastojale da provale na teritoriju Kosova i Metohije, junaci poput Dragana Milićevića Šumara dokazali su da srpske majke još rađaju Obiliće i da se kao narod nikada nećemo odreći vidovdanske etike i kosovskog zaveta. Dragan Milićević i njegovih 107 saboraca ostali su da na Košarama čuvaju večnu stražu, ali su se herojskom odbranom Srbije i sopstvenom žrtvom zanavek upisali u srpsku istoriju, i sada stoje rame uz rame sa vitezovima kneza Lazara - rekao je državni sekretar.

Antić je dodao da se "u periodu vlasti iz dvehiljaditih nije smelo govoriti o Košarama i Paštriku".

Ministarstvo za rad

- Oni su se stideli srpskog herojstva i srpskih žrtvava. Ali zato danas, Bogu hvala, istinu o herojskoj epopeji 3. armije VJ, Prištinskog korpusa i MUP-a Srbije 1998/1999. godine, javno iznosi i svedoči kompletan državni vrh Srbije. Danas se ponosimo našim herojima i činimo sve da se njihova žrtva nikada ne zaboravi - zaključio je državni sekretar.

Prilikom posete opštini Trstenik državni sekretar Dejan Antić obišao je lokalnu kancelariju za Boračko-invalidsku zaštitu, i ratnim veteranima sa teritorije pomenute opštine uručio 118 boračkih legitimacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave