SRBIJA NA UDARU JAKOG VETRA: Stižu nam oluje sa kišom i pljuskovima

Novosti online

27. 10. 2023. u 08:44

DANAS će se centar jakog ciklona premeštati preko našeg područja, a svojim centrom sa severnog Jadrana dalje na severoistok preko Panonske nizije ka istočnoj Evropi.

СРБИЈА НА УДАРУ ЈАКОГ ВЕТРА: Стижу нам олује са кишом и пљусковима

Foto: N. Skenderija

Ovaj ciklon doneće Srbiji burne meteorološke pojave. U centru ciklona očekuje se pad vazdušnog pritiska na oko 990-991 mbar, a centru ciklona najbliže će biti Bačka.

Zbog izraženog ciklona, očekuju se promene vrednosti pritiska pa će u celoj Srbiji biti veoma vetrovito.

U celoj zemlji duvaće veoma jak jugozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima od 70 km/č, a u planinskim predelima i višim od 100 km/č. Vetar ovakvog intenziteta mogao bi da izazove i materijalnu štetu i da lomi drveće i druge objekte, pa se preporučuje ogroman oprez, a on se preporučuje i u saobraćaju. Posle podne sa severozapada se očekuje prodor hladnog fronta i to prvo u Bačkoj, gde će severozapadni vetar biti veoma jak, na udare i olujni. Krajem dana i tokom večeri jak, na udare i olujni jugozapadni vetar i u ostalim predelima Srbije biće u skretanju na severozapadni pri prodoru hladnog fronta, ali će vetar biti u potpunom slabljenju.

Padavine

Danas će u celoj Srbiji biti oblačno. Kiša i pljuskovi ujutro se očekuju na severu Srbije, uglavnom u Vojvodini. U ostalim predelima jutro će biti suvo. Tokom prepodneva u svim predelima Srbije biće suvo. Sredinom dana, posle podne i uveče u svim predelima očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Za razliku od regiona (Hrvatska, Slovenija, Mađarska) gde se očekuju veoma obilne i snažne grmljavinske oluje, ponegde i superćelijske, Srbiju ne očekuju takve opasne pojave, a najopasniji bio bi vetar. Pri prodoru hladnog fronta, pljuskovi sa grmljavinom ponegde mogu biti i malo izraženiji.

(Alo)

BONUS VIDEO: NEDELjA: Stiže priča o Džeju Ramadanovskom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu