DR BOJIĆ ZA "NOVOSTI": Postoji vizija, država mnogo uložila u zdravstvo

Novosti online

11. 10. 2023. u 16:04

DIREKTOR Insituta "Dedinje" Milovan Bojić izjavio je danas da je "država fantastično mnogo uložila u državno zdravstvo".

ДР БОЈИЋ ЗА НОВОСТИ: Постоји визија, држава много уложила у здравство

Foto N. Skenderija

- Da nije bilo tog investicionog zamajca od kad je predsednik Vučić bio premijer, pa do danas ja mislim da mi više ne bismo imali državnog zdravstva. Ovako je uloženo mnogo u infrastrukturu, u obnovu i rekonstrukciju bolnica, svih zdravstvenih ustanova, uz obnavljanje opreme, podižu se plate zaposlenih i stvara se osnova da državno zdravstvo bude stituirano, da bude na onom nivou na kom to naši građani zaslužuju jer je ono u stručnom i naučnom pogledu potpuno kompatibilno sa evropskim i svetskim standardima - rekao je Milovan Bojić.

"Dedinje" je danas evropski i svetski rekorder, kaže dr Bojić.

- Videli ste čoveka koji je izmislio jednu metodu koja spašava milione ljudi u svetu, koju koristi 150 zemalja u svetu. On "Dedinju" daje svoje ime da organizuje najveće simpozijume jer su imali najbolju krivulju učenja i imali su najveće uspehe u Evropi i svetu. To znači da naše zdravstvo vredi, da u njega treba ulagati i ulaganjem u njega treba omogućiti da dalje napreduje - kazao je on.

Istakao je i prijem mladih lekara u stalni radni odnos.

- Imamo zaista jedan veoma pozitivan trend i daj Bože da se nastavi, da ima mira. Ovde postoji vizija šta će se dalje raditi i ja sam u tom pogledu potpuno spokojan - kazao je dr Bojić za "Novosti".

Podsećamo, u Beogradu je danas svečano obeleženo 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave