PODACI APR POSTAJU DOSTUPNIJI: Potpisan sporazum o preuzimanju podataka sa Agencijom za sprečavanje korupcije

Novosti online

12. 07. 2023. u 14:59

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Milan Lučić i direktor Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Dejan Damnjanović potpisali su danas u prostorijama APR-a novi sporazum o preuzimanju podataka, koji će u narednom periodu omogućiti redovno preuzimanje podataka o privrednim subjektima, povezanim licima i stvarnim vlasnicima iz Agencije za privredne registre, za potrebe obavljanja poslova iz oblasti sprečavanja korupcije.

ПОДАЦИ АПР ПОСТАЈУ ДОСТУПНИЈИ: Потписан споразум о преузимању података са Агенцијом за спречавање корупције

Foto:

Direktor ASK-a Dejan Damnjanović ocenio je dosadašnju saradnju sa APR-om uspešnom i izrazio očekivanje da će zahvaljujući potpisanom sporazumu biti omogućen pristup većem broju servisa Agencije za privredne registre, čiji će podaci služiti u svrhu efikasnije provere imovine javnih funkcionera i time doprineti unapređenju rada Agencije za sprečavanje korupcije.

Direktor APR-a Milan Lučić je sa svojim saradnicima predstavio kolegama iz ASK-a novi „Portal za isporuke podataka”, koji omogućuje integrisano pružanje usluga, na tehnološki savremen način. Nove digitalne usluge učiniće podatke APR-a dostupnijim i korisnijim za svakodnevno obavljanje poslovanja i planiranje budućih poslovnih aktivnosti.

Putem portala, koji će biti pušten u rad do kraja ove godine, APR će efikasnije obavljati poslove iz svoje nadležnosti, obezbeđujući lakši pristup podacima za potrebe državnih organa, lokalne samouprave, ali i ostalih zainteresovanih korisnika. Novo rešenje pružiće kvalitetan, konzistentan i fleksibilan on line pristup ažurnim podacima iz svih registara i evidencija Agencije, uz mogućnost korišćenja raznih naprednih funkcionalnosti i pametnih pretraga, te dnevno praćenje relevantnih promena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja