"DO SADA PREDATO VIŠE OD 1.500 KOMADA ORUŽJA, 50.000 METAKA, 100 BOMBI" Pukovnik Milošević: Građani su shvatili poruke MUP-a

Novosti online

09. 05. 2023. u 10:46

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od juče do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

ДО САДА ПРЕДАТО ВИШЕ ОД 1.500 КОМАДА ОРУЖЈА, 50.000 МЕТАКА, 100 БОМБИ Пуковник Милошевић: Грађани су схватили поруке МУП-а

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

Takođe, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od juče je pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca.

Pukovnik policije Ranđel Milošević kaže da policija pokušava da dopre do svesti građana, dodajući da je juče preko 1.500 komada oružja predato, preko 50.000 metaka, više od 100 bombi i jedna zolja.

Foto: Printskrin

- Građani su adekvatno shvatili poruke MUP-a. Onemogućavanjem dostupnosti oružja, manje će biti mogućnosti da se oružjem izvrši krivično delo. Od 7 do 19 u svakoj stanici oružje može da se preda, bilo da je legalno ili ne. Stvar je u tome da smo našu inicijativu proširili u tome da svaki građanin može da pozove najbližu stanicu i da kaže da poseduje oružje. Ne mora da se pravda odakle mu. Bez ličnih podataka, porekla... Imamo često slučajeva da su ljudi nasledili oružje, pa nisu mogli ni da nađu poreklo predaka, i slično, pa su bili uplašeni - rekao je pukovnik.

Kako je objasnio, do sada nije pričano na takav način, ali, kako kaže, Republika Srbija ima brojne dokumente, a jedan je mapa puta, gde je EU učestvovala u pravljenju te mape, a koja se odnosi na Zapadni Balkan. I po sličnom principu, objašnjava on, Srbija se bavi problematikom prikupljanja, oduzimanja i uništavanja oružja.

- EU nas prepoznaje kao rizično područje, i dobili smo konkretne korake kako da se umrežimo sa njihovim podacima, i kako da pametne kampanje vodimo - objasnio je on.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)