BAJDEN KAMPANJU POČEO DOLASKOM U KIJEV: Geopolitički analitičar Predrag Rajić o izborima u SAD iduće godine

J. S.

06. 03. 2023. u 21:10

KADA su u pitanju američki izbore 2024. godine, analitičar Predrag Rajić smatra da je Bajden svoju kampanju počeo svojim odlaskom u Kijev 20. februara ove godine gde je svojim nenajavljenim dolaskom stavio do znanja koliko mu je bitna pobeda Ukrajinaca u ovom sukobu.

БАЈДЕН КАМПАЊУ ПОЧЕО ДОЛАСКОМ У КИЈЕВ: Геополитички аналитичар Предраг Рајић о изборима у САД  идуће године

KCNS

Takav  ishod sukoba na teritoriji Ukrajine dao bi pozitivan zamah Bajdenovoj kampanji u američkoj javnosti a negativan ishod bi svakako Tramp iskoristio i javnost okrenuo protiv Bajdena okrivivši njegovu administraciju za neuspeh i cenu koju će morati SAD da plati.

Nema sumnje da će se ispred Demokratske stranke kandidovati Džozef Bajden kao sadašnji predsednik SAD,smatra Rajić i naglašava jednu veliku Bajdenovu prednost - on je lider koji ne deli glasače, najmanje smeta unutar stranke, ima dobre odnose sa manjinama unutar države i predstavlja siguran izbor uprkos raznim spekulacijama vezano za njegovo zdravlje koje su u najvećoj meri čista i montirana laž.

Kada je Republikanska stranka u pitanju, sasvim je sigurno, smatra predavač, da će se, pre svega na unutarstranačkim izborima kandidovati Donald Tramp. Međutim, postoji mogućnost da dobije i protivkandidata, Ronalda Desantisa koji bi imao veoma realne šanse da pobedi Trampa jer je istinski republikanac i konzervaivac što se za Trampa ne može reći.

Rajić na kraju ostavlja dilemu : da li će Desantis želeti da cepa stranku, do čega bi sigurno došlo, ili će strpljivo graditi svoju stranačku infrastrukturu do 2028. godine kada bi se kandidovao za predsednika SAD?

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića „Američki  izbori 2024. Počtak kampanje" možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo