KOJU GOD etapu iz novije srpske istorije uzeli za temu istorijskog dodatka "Novosti", na primer iz perioda neposredno po oslobođenju, i iz kojeg god ugla pristupali - hronološkog, tematskog ili nekog trećeg - otkriće se jedna zajednička, antisrpska, "linija" i suština. Zapravo, ne samo da će se otkriti, nego će se i nametnuti, kao neprekidna i neprekinuta, kao neka vrsta konstante i lajtmotiva u tom dramatičnom i haotičnom vremenu.

Komentari (7)

Necete objaviti

19.02.2023. 17:15

Bar procitajte: posleratni brozov kadar po malim mestima, gde se u kuci poznavalo tri generacije, bio je iz najgorih domacinstava. Iz takvih sredina postajali su vohna lica, policija,,,...evoluiralo je to u kasnijim vremenima, ali to je bit.

Nikola

20.02.2023. 00:50

Lažete za medalju. Sve što imate su lične izjave i potpisivanja,kao i piscu ovog teksta a i izvorima sigurno su vam dedovi bili četnici dobili šta su zaslužili kad je došao red na naplatu a istina na videlo pa biste da sperete bratsku krv sa njihovih ruku. Džabe vam je nema prepravljanja istorije dedovi su vam se svojski potrudili da budu crna mrlja Srbije.

Stojan

20.02.2023. 05:39

Decenijama su generacije u Srbiji bile obmanjivane i debelo lagane o komunistima I njihovom vodji "iz Kumrovca " koji je sistematski radio sa poslusnicima, posebno iz Hrvatske i Slovenije, a sve na racun srpskog naroda. I to je veoma dobro ucinio. A, mi, voleli i obozavali malog Jozu,trcali za stafetama i ronili suze nad kovcegom sa peskom! Treba li jos neki komentar o tim " nostalgicnim" vremenima? Sve bilo je muzika, I to ona sound.

BEOGRAĐANIN

20.02.2023. 10:32

Камо пусте среће да су комунисти ликвидирали још бар дупло више, широм Србије, од тога броја којег ви наводите. Макар онолико колико ликвидираше усташа на Блајбургу. Била би наша Србија данас чистија и са мање квислинга, попут ДОС-манлија...Али, коме ја то пише и говорим. И, ово ће, ко и све друго што ја коментаришм, у корпу за отпатке.

Ivan Zgrozeni

20.02.2023. 10:51

Одавно ја говорим, да је највећа Брозова грешка, што је заједно са Русима, ослобађао Србију. Требао је брате, да уништи Павелићеву НДХ, онако како је то урадио на њиховом ,,светилишту Блајбург". А, Србију да не дира, уопште! Да имамо и данас, наше,,чуварe биолошке супстанце Срба", историчаре попут аутора овог текста, а изнад њих ,,фирера" и ,,Нову Европу". Онако, како је то било у његово време. Јер годинама се овде у Србији, пише и удара по Брозу, што је јасан знак, да он није требао ни пипнути Србију, па би све, било по вољи бројних Срба и Србије. Јесте. Гарант.