EVO KAKO GLASI PREDLOG NASTAVNIČKOG VEĆA: Potvrđeno pisanje „Novosti”- dva od tri đaka se isključuju iz škole, jedan se ispisao pre kazne

S.Babović

23. 11. 2022. u 15:34

DVA od tri učenika predlažu se za isključenje iz Tehničke škole u Trsteniku, rezultat je sednice Nastavničkog veća, zvanično je potvrđeno u školi. Kako su „Novosti” ranije objavile, I. K. (17), koji je snimao profesorku Mariju Stevanović, nakon incidenta 9. novembra u učionici, ispisao se iz škole, a time je praktično izbegao sankcije.

ЕВО КАКО ГЛАСИ ПРЕДЛОГ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА: Потврђено писање „Новости”- два од три ђака се искључују из школе, један се исписао пре казне

Foto Škola Trstenik

Za izbacivanje su tako predloženi N. Ž. (17), koji je izmakao profesorki stolicu, kao i M. M. (18), koji je snimao incident.

Evo šta piše u konačnom predlogu:

-Predlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen od strane svih članova Veća. Predstoji verifikacija ove odluke. Dvojica učenika su isključena, dok je treći prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se. Ovakvim stavom Nastavničko veče osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi - stoji u saopštenju kolektiva Tehničke škole, gde je ocenjeno i da je profesorka Marija Stevanović pretrpela „fizičko, psihičko i digitalno nasilje”.

Na sednici je bilo i reči o validnosti dopisa o psihičkim tegobama kod N. Ž. (17), odnosno navodnom uverenju o neuračunljivosti, koje je ranije priloženo ,kako su „Novosti” otkrile. Njegov otac je, kako saznajemo, obavestio jutros školu da on, lično, ne može da se uključi u disciplinski postupak, jer mora hitno u bolnicu.

Foto Printskrin

- Samo bih volela da đaci shvate svoje greške, i da makar dobijem neko izvinjenje od njih - rekla je za „Novosti” Marija Stevanović, profesorka Tehničke škole u Trsteniku. Važno je da đaci budu svesni šta je učionica, gde se nalaze.

Ovaj slučaj još uvek nije dobio konačan epilog. Očekuje se izjašanjavanje i tužilaštva. Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv direktora svih škola u Trsteniku, Ministarstvo prosvete, brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku. Kako je za „Novosti” ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri