NOVI DETALJI IZ TRSTENIKA: Učenik koji je oborio nastavnicu sa stolice pokušava da se ispiše iz škole i tako izbegne isključenje?

S.Babović

22. 11. 2022. u 16:39

UČENIK koji je bio među vinovnicima teškog incidenta 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, kada je izmaknuta stolica profesorki Mariji Stevanović, a taj događaj snimljen i deljen na društvenim mrežama, pokušava da se ispiše iz škole, saznaju “Novosti” iz više izvora.

НОВИ ДЕТАЉИ ИЗ ТРСТЕНИКА: Ученик који је оборио наставницу са столице покушава да се испише из школе и тако избегне искључење?

Foto printskrin jutjub

Nastavničko veće i disciplinska komisija se mogu sada naći pred velikim izazovom: kako primeniti kaznene mere prema đaku, koji je podneo zahtev da se iz te škole ispiše? Ovakvim sledom događaja, potencijalno se mogu izbegnuti sankcije. Disciplinski postupak, dodatno se može biti zakomplikovan i podnetim uverenjem o neuračunljivošću koje je,kako su “Novosti” objavile, takođe, prema nezvaničnim saznanjima, priloženo školi u okviru disciplinskog postupka.

Kako su "Novosti" objavile juče, u sredu se u Tehničkoj školi održava sednica Nastavničkog veća i njoj bi trebalo da prethodi sednica disiciplinske komisije. Na juče održanoj sednici Veća,čula su se i mišljenja nastavnika da treba proveriti izveštaj o zdravstvenom stanju učenika.

Za incident u Tehničkoj školi, javnost je saznala u ponedeljak, kada su “Novosti” objavile da su tri učenika trećeg razreda maltretirala profesorku tako što su joj izmakla stolicu, smejala se njenom padu, snimila i delila snimak celog događaja putem mreža.Da su se đaci smejali čuje se i na snimku koji je u medijima objavljen u sredu. 

N.Ž(17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M.M.(18) i I.K.(17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen u drugom slučaju. 

Podršku profesorki i Tehničkoj školi u rešavanju problema, da podsetimo, pružili su brojni školski kolektivi, Unija sindikata prosvetnih radnika, Aktiv svih direktora škola u Trsteniku,brojni pojedinci.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest