NASTAVNIČKO VEĆE U TEHNIČKOJ ŠKOLI U TRSTENIKU: Bez odluke o sudbini trojice nasilnika, jedan đak se brani zdravstvenim stanjem?

S.Babović

21. 11. 2022. u 16:37

NASTAVNIČKO veće Tehničke škole u Trsteniku na današnjem zasedanju nije donelo odluku o sudbini trojice učenika koji su 9. novembra izazvali težak incident u učionici i maltretirali profesorku engleskog jezika Mariju Stevanović.

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У ТРСТЕНИКУ: Без одлуке о судбини тројице насилника, један ђак се брани здравственим стањем?

Foto:FB

Kako saznaju “Novosti”, roditelj jednog od učenika, predočeno je na sednici Veća, prvi put se jutros pojavio u školi, odakle su ga pisanim putem ranije obavestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, školi je priložio izveštaj o neuračunljivosti svoga sina. Na koji način će ovo uticati na dalji tok disciplinskog postupka, trebalo bi da bude poznato tokom ove nedelje. U sredu se očekuje zasedanje disciplinska komisija, gde bi učenik, u prisustvu roditelja, trebalo da se izjasni o slučaju. Tek nakon toga, Nastavničko veće izjasniće se o tom slučaju.

- Na Veću je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje,kao i da se o predlogu komisije u vezi sa drugom dvojicom učenika odlučuje krajem nedelje, u četvrtak ili petak - navodi izvor “Novosti” iz Nastavničkog veća. - Čeka se predlog disciplinske komisije i ta procedura mora da se ispoštuje.

Sednica Nastavničkog veća žzavršila se nešto pre 15 sati. "Novostima" je rečeno da će se Tehnička škola oglasiti saopštenjem o današnjem zasedanju Nastavničkog veća.

Kako su “Novosti” objavile, u incidentu koji se odigrao u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika 7.odeljenja trećeg razreda. N.Ž(17) je izmakao stolicu profesorki,koja je potom pala na pod. M.M.(18) i I.K.(17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod,đaci su se smejali.

U toku popodneva, očekuje se i zvanično saopštenje Tehničke škole.

Ranije danas,Aktiv svih direktora škola u Trsteniku je na sastanku u opštini, osudio nasilje i zatražio najoštrije kažnjavanje vinovnika.

-Nadamo se da će se koleginica brzo oporaviti,dajemo veliku podršku i njoj i kolektivu Tehničke škole-kaže Aleksandar Srećković,direktor Gimnazije “Vuk Karadžić” i predsednik Aktiva.-Zahtevamo i da se što pre zakonskom regulativom reši da prosvetni radnici imaju veće mogućnosti da budu zaštićeni od ovakvih slučajeva.

POŠTOVANjE REDA U ŠKOLAMA

NA sastanku ministra prosvete i sindikata dogovoreno je da Radna grupa za prevenciju i sankcionisanje nasilja u školama razmotri predloge za smanjenje nasilja i veće poštovanje reda u školama, a u njen rad će biti uključeni i predstavnici sindikata.

- Najvažnije je da osiguramo da se sve što je propisano primenjuje, a Radna grupa će proceniti i šta je najbolje preduzeti od novih mera - rekao je Ružić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!