U ŠKOLI za dizajn kože na Voždovcu u Beogradu juče je došlo do brutalnog vršnjačkog nasilja kad je učenica prvog razreda pred učenicima krvnički pretukla drugaricu iz odeljenja, i to navodno samo zbog toga što je žrtva odličan đak i što je u školi svi vole.

Komentari (11)

Prespan

17.11.2022. 17:59

Treba razlikovati ljubomoru od zavisti. U slučaju ljubomore postoji ljubav ali i strah da ćemo izgubiti ljubav voljene osobe zbog treće osobe. Kod zavisti postoji mržnja prema onome ko je uspješniji od nas jer doživljavamo da sto je drugi uspesniji to smo mi neuspesniji. Pa tako kada zavisimo, umesto da nam tudji uspeh bude podsticaj da unapredimo sebe, mi iz zavisti i mržnje onemogućavamo onoga ko je uspesniji od nas. Treba da u društvu menjamo odnos prema uspješnim ljudima, ne da im zavidimo i s mržnjom se odnosimo prema boljima od sebe nego da od uspesnih učimo da se usavršavamo koliko mi mozemo i da budemo zadovoljni sobom sto smo jedinstveni. A u drustvu uspesnih da nađemo svoje mesto jer sto je vise uspesnih pojedinaca, to je uspješnije drustvo. Kada imate pored sebe uspesne i zadovoljne ljude, imacete na koga da se oslonite. Zato deci treba dati šansu da se iskažu u onome u čemu su dobri i da ih učimo da tudj uspeh nije njihov neuspeh jer ce i njima koristiti da se ugledaju na uspesne i postanu i sami u nečemu dobri i uspesni.

zabrinuta majka

17.11.2022. 17:59

molim ministarstvo prosvete da menja zakon o obrazovanju .molim poslanike da predloze amadmane da ovakvu agresivnu decu salju u specijalne skole ili u popravne domove.u zapadnim zemljama odmah ih proglasavaju za poremecene u razvoju ispisuju iz skole i socijalne sluzbe ih upisuje u skole za specijalno vaspitanje.ovo je moj prevod neznam kako da prevedem njihove strucne izraze.ali nee mali slucaj da ih oduzimaju roditeljima jer ih ne vaspitavaju pravilno.

Penzioner

17.11.2022. 18:00

Opet će komisije,izmišljanje razno raznih stvari da bi se umanjili postupci nasilnika.Ispisivanjem pretučene dajete još više prostora nasilnicima da još više.

Siki

17.11.2022. 18:06

Nista mi nije jasno .Jer isprebijana devojcica ima majku ,oca ,dedu,brata?Zar nisu razmislului da plate nekog finog povucenog decka da "serifu " preporuci preko veze traumatologiju za duzi period .

Mala

17.11.2022. 18:16

Ovakvog skota odmah treba strpati u dom za maloletne kriminalce,tako se radilo u moje vreme.Zapodliti je da radi kao osuđenik i izbiti joj iz glave siledžistvo.Šta to znači da ne smeš dete da pustoš samo da se kreće po školi nego da moraš da ga čuvaš na odmoru kao policajac.Pa nisu sva deca sklona nasilju,ili to potiče iz kućnog vaspitanja.

buki

17.11.2022. 18:21

Rešenje za ovo je škola u nekoj nedođiji, gde bi se upućivali ovakvi. Tamo bi spavali u sobi zatvorenog tipa sa rešetkom na prozoru, naravno bez telefona i sa onlajn predavanjima. Obezbeđene knjige i dužina boravka zavisi od ponašanja. Svakodnevni obavezni razgovori sa psihologom koji prati napredak. Jedini problem je što Srbija za ovako nešto nema novca, pa posle perioda kada je roditeljima zabranjena i pretnja batinama, dolazi pubertet kada nam deca rade ovakve gadosti. Ni tada nema adekvatne kazne jer nisu punoletni, a kada to postanu od takvih se 90% regrutuje u kriminalce.

Anarhija

17.11.2022. 19:46

Polako ali sigurno, vraćamo se vremenu kada je batina zaista bila iz raja izašla! Za takve mamlaze treba ponovo uvesti i kažnjavanje šibom ili batinom -ove koji maltretiraju i učenike i nastavnike pa često i komšiluk! Dok je policija koristila čuvenu "vaspitnu palicu" ovoga -nije da nije bilo, ali u odnosu na danas, znalo se ko je šta zaslužio! Ovako- anarhija!

Zakon valjda postoji

17.11.2022. 19:47

Koliko znam roditelji su odgovorni za decu pred zakonom. Zasto niko ne odlezi u zatvoru malo za svoje divlje dete? Veoma bi lepo umeli da ih vaspitaju posle toga!