PATRIJARH Porfirije večeras je u Hramu Svetog Save na Vračaru služio moleban za svetinju braka i porodice, slogu i mir u našem narodu.

Komentari (9)

Ljiljs

12.09.2022. 02:11

Da li su oni krivi sto ih je priroda napravila drugacijim, da li mislite da ne bi i oni voleli da su kao mi, da imaju porodicu, decu, da se ne kriju, da zive kao vecina nas, da nisu prokuzeni. Ovaj, kao i proslonedeljni moleban uteruje zebnju, a ne bi trebalo jer mu to nije cilj, da lude glave to shvate kao poziv na rat protiv tih nesretnih ljudi. Kada su Papu Franju pre nekoliko godina pitali o gej populaciji njegov odgovor je bio: Ko sam ja da sudim, svi smo Boziji ljudi". A gej populacije, iako daleko od ociju javnosti,ima i u Pravoslavnoj i u Katolickoj crkvi. Ne pravdam, ne osudjujem, samo pokusavam da shvatim gospodnje puteve ljudskog tela i prirode i to bez mrznje.

kota601

12.09.2022. 08:12

Православац сам, верник, волим жене.....родио сам се у земљи где поштује вера, обичаји, одрастао сам у патријархалној породици.....волим своју земљу, своје небо, људе око себе...одрастањем и кроз живот се стичу искуства, закључци, мишљења, ставови....није све како нас уче, у школи, на тв-у....свест о нечему и став се стиче...не може то да те неко научи. Прво и основно нити волим власт, нити ме политика занима, не желим да знам како се зове ни председник, ни премијер, а камо ли министри и остала ''господа''. Желим само да живим лепо, да својим радом могу да зарадим, издржавам породицу, ништа више...да ли мој комшија Миле воли комшију Ивана, да ли они имају односе или се држе за руке мене апсолутно не интересује нити ми смета, само нек' се воле, никакав проблем немам, нека ми дође и на Славу, ако је према мени поштен и човек бољи је од оног што из цркве не излази а свесно ми потура ногу да паднем....али чему парадирање...чему потреба да се покаже то јавно и да се намеће, још свесно хоће и у Црквене објекте да улазе...само не схватам поенту...праваааа....која права, да не чекаш у реду у максију као ја? Да сипаш бензин преко реда на пумпи?? Штааа? Имаш личну карту као ја, имаш здравствено као ја, ништа мања права од мене немаш....шта онда хоћете?Наслеђивање и остале техниче ствари за шта сте се ухватили решавајте овереним уговорима, баталите нас ваших ''права''. Ако вам се не свиђа ова земља јер није содома и гомора...има брате остатак света где је супер...изволите....и венчавају истополне....никакав проблем.....ја први да сам тих афинитета брате мили отишао бих у неку земљу где могу то да радим и да будем ''слободан'', а не да другима скрнавим све од како је света и века...Црква јесте и треба да буде у средњем веку и ту не треба ништа да се мења, није то ауто па да иде у корак са временом.....опет кажем поједини свештеници па и виши по чину нису ни да се баце....свуда има кукоља па и ту... то треба очистити..да не буде да сам фанатик, само реалан.

Oxygen

13.09.2022. 15:22

Неки нису разумели Патријарха: "Ми смо против lgbtq+ ИДЕОЛОГИЈЕ", која се агресивно и без икаквог пардона промовише у Србији и намеће као стил живота.