NOVO TROVANJE ATROPINOM U NIŠU: Muškarac koristio isto brašno kao otrovana porodica, ubrzo se javili simptomi

Novosti online

29. 08. 2022. u 13:37

NAKON što se 17. avgusta desilo trovanje oca i dvoje dece stare tri i šest godina atropinom, nakon što su jeli kačamak od heljdinog brašna, u Nišu je zabeležen još jedan slučaj intoksikacije ovom otrovnom materijom.

НОВО ТРОВАЊЕ АТРОПИНОМ У НИШУ: Мушкарац користио исто брашно као отрована породица, убрзо се јавили симптоми

Jelena Ćosin

Kako je potvrđeno u Kliničkom centru u Nišu, 23. avgusta Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, javio se muškarac (42) koji je, prema njegovim rečima, nakon vesti o nedavnom trovanju porodice iz Niša heljdinim brašnom, prepoznao kod sebe neke od simptoma trovanja, saznaje Blic.

On je naveo da je i sam, kako ističe, česti konzument pomenute namirnice. U momentu javljanja lekaru na ovoj klinici, pacijent nije imao nijedan simptom mogućeg trovanja. Lekar Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma je, s obzirom na prethodno poznatu činjenicu o dokazanom prisustvu atropina u heljdinom brašnu, poslao uzorke krvi i urina na toksikološku analizu.

Dana 25. avgusta 2022. stigao je rezultat da je toksikološko-hemijskom analizom krvi i urina pacijenta, dokazano prisustvo atropina. Rezultat ne kvantifikuje o kojoj se količini atropina radi. Pacijent nije imao nikakve simptome trovanja i njegovo opšte stanje nije zahtevalo detoksikaciju ili hospitalizaciju, te je pušten iz UKC Niš. Pacijent se više nije javljao lekaru, navode u Kliničkom centru u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)