NEMA OPRAVDANJA ZA VOŽNJU POD DEJSTVOM NARKOTIKA: Policija od početka godine iz saobraćaja isključila 1.214 vozača

Novosti online

01. 07. 2022. u 14:09

SAOBRAĆAJNA policija je od početka godine iz saobraćaja isključila 1.214 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 57 odsto više u odnosu na prvih šest meseci 2021. godine, kada su isključena 774 vozača.

НЕМА ОПРАВДАЊА ЗА ВОЖЊУ ПОД ДЕЈСТВОМ НАРКОТИКА: Полиција од почетка године из саобраћаја искључила 1.214 возача

Foto: B. G.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će policija na svim poljima nastaviti snažnu borbu protiv narkotika, ne samo kroz rad kriminalističke policije, već i pojačanom kontrolom saobraćaja kako bi svi oni koji sednu za volan drogirani bili otkriveni i kažnjeni.

- Podatak da je broj otkrivenih vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan za više od 50 odsto je zastrašujuć, ali istovremeno to je i naša jasna poruka da ćemo nastaviti odlučno da sprovodimo akcije pojačane kontrole saobraćaja. Svako ko sedne za volan pod dejstvom narkotika, alkohola, mora da zna da će biti otkriven i sankcionisan -  poručio je ministar Vulin.   

Istakao je da nema opravdanja za vožnju pod dejstvom alkohola ili narkotika.

- Nećemo dozvoliti da drogirani vozači na srpskim putevima izazovu nezgode i unesreće porodice. Nema opravdanja da drogirani sednete za volan i izazovete smrt u saobraćaju -  naglasio je ministar Vulin, koji je ocenio da je potrebno da se kaznena politika kada su u pitanju saobraćajni prekršaji, posebno oni koji su imali kobne posledice, pooštri.

Ministar je naglasio da će policija preduzeti sve kako bi se broj stradalih na srpskim putevima smanjio, ali da represivne mere ne mogu same sve rešiti.

- Svako od nas, svaki pojedinac treba da bude svestan i odgovoran, da sa smanjenim stepenom rasuđivanja, usporenim refleksima izazvanim upotrebom narkotika ili alkohola, kada sedne u auto može da uništi i svoj i tuđe živote - poručio je ministar policije.

BONUS VIDEO:

SAOBRAĆAJ PREKO IRIŠKOG VENCA U PREKIDU: Stvorena kilometarska kolona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RHMZ IZDAO ČETIRI UPOZORENJA: Danas i sutra izuzetno visoke temperature, za vikend lokalne nepogode