POHVALE DIREKTORA “WORLD MINDS” ZA NAŠU ZEMLJU: U Srbiji jasno vidimo napredak koji je ostvaren na polju inovacija, nauke i preduzetništva

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 16:07

BEOGRAD je danas po drugi put domaćin eminentne svetkse konferencije pod nazivom “World Minds”, koja se održava u Narodnom pozorištu.

ПОХВАЛЕ ДИРЕКТОРА “WОРЛД МИНДС” ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: У Србији јасно видимо напредак који је остварен на пољу иновација, науке и предузетништва

Foto: Printscreen

Ovaj jednistveni simpozijum okuplja vodeće svetske inovatore, lidere iz sveta nauke, umetnosti i biznisa.

Direktor “World Minds” Kristof Kiz, istakao je danas da je za njihovu zajednicu velika čast i zadovoljstvo što su ponovo u Srbiji.

- U Srbiji jasno vidimo napredak koji je vaša zemlja ostvarila na polju inovacija, nauke i preduzetništva. Statističke brojke to jasno pokazuju ali i ja lično mogu da osetim energiju grada, toliko ideja i kreativnosti. Zadivljen sam na kojim se sve tehnologijama radi u Srbiji – veštačka inteligencija, nanotehnologija i biotehnologija, i mnogo drugih oblasti imaju svoje centre upravo u Srbiji. Čast nam je da organizujemo našu konferenciju u Beogradu. Jutros su preduzetnici iz čitave Evrope, većinom iz Nemačke, Švajcarske i Srbije, imali priliku da budu u prelepoj zgradi vašeg Narodnog pozorišta i razmene svoja iskustva i ideja na različitim projektima - istakao je Kiz.

Ovo je drugi put u istoriji da je “World Minds” konferencija održan van Švajcarske. Prvi put to se dogodilo 2019, kada je konferencija održana takođe u Beogradu. 

- World Minds je internacionalni konferencijski centar, koji okuplja kreativce, umetnike, naučnike, biznismene i političare. Naš cilj je da istaknemo multidisciplinarnost ovih oblasti i radimo na njihovom povezivanju. Izuzetna nam je čast i ponosni smo što smo u Beogradu. Naš tim je ovde već nedelju dana i zaista volimo Srbiju i uvek nam je drago da se vratimo u vašu zemlju - izjavio je Kiz.

On je istakao i veliku zahvalnost premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na kontinuiranoj podršci koju im pružaju, kao i na tome što imaju sluha za neophodnu podršku mladim kreativcima.

- Iznenađen sam energijom i brzinom kojim Srbija napreduje i načinom na koji Vlada Srbije podržava inovatore i preduzetnike - rekao je Kiz.

"World Minds" inače ima tradiciju dugu 15 godina, mnogo priznatih govornika, broji više od 1.000 članova i više od 3.000 ideja koje su proizašle iz brojnih konferencija. Ovaj simpozijum danas predstavlja jedinstvenu zajednicu u kojoj neki od najvećih mislilaca i umnih ljudi sveta razmenjuju ideje i sklapaju poslove. Čine je visokorangirani pojedinaci, među kojima su nobelovci, državnici, naučnici, profesori univerziteta, ambasadori, pisci, koji su dali značajan doprinos nauci, umetnosti i biznisu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ESTRADNI PENZIONERI: Ko preživljava, a ko prima 2.200 evra?