SKINUTA ZASTAVA SPC SA CRKVE SVETE PETKE U VITINI: Još jedan incident na Kosovu za Uskrs

Novosti onlajn

25. 04. 2022. u 19:13

SA CRKVE Svete Petke, u opštini Vitina, na Uskrs je skinuta zastava sa grbom Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

СКИНУТА ЗАСТАВА СПЦ СА ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИТИНИ: Још један инцидент на Косову за Ускрс

Foto: Printscreen/Google maps

To je još jedan incident na Uskrs na Kosovu i Metohiji, jer su juče u selu Babin Most u opštini Obilić mladići albanske nacionalnosti napali srpskog dečaka (13).

Zastavu na zvonaru crkve postavio je sveštenik u subotu popodne, ali je ona nestala sutradan, što je primećeno nakon vaskršnje liturgije i slučaj je prijavljen policiji, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM navode i da se sličan slučaj dogodio na Božić, te da je sveštenik tada primetio počinioce i sprečio ih u delu. Maja prošle godine, ova crkva je i kamenovana, dodaju.

- Verska tolerancija osnov je svakog mirnog suživota, ali povećan broj napada na objekte SPC pokazatelj je očigledne netrpeljivosti prema svemu srpskom na Kosovu i Metohiji - naveli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, upozoravajući da se od početka godine značajno povećao broj napada na objekte SPC što, ističu, dodatno govori o njihovoj ugroženosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a