NAJNOVIJA PROGNOZA PROFESORA KOČOVIĆA: Broj zaraženih će uskoro ponovo početi da raste

Novosti onlajn

13. 03. 2022. u 18:48

PETAR Kočović, profesor informacionih tehnologija koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirus objavio je juče novi dijagram na kom se vidi veliki pad broja zaraženih koji smo imali u poslednje vreme.

НАЈНОВИЈА ПРОГНОЗА ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА: Број заражених ће ускоро поново почети да расте

Foto: Printskrin Youtube K1

Profesor Kočević je u opisu dijagrama ipak najavio da će "kriva uskoro krenuti uzbrdo", i to najverovatnije kao posledica prelivanja talasa zaraze koji je počeo da raste u Evropi.

Profesor Kočović kaže da će brojka koju sada imamo uskoro početi da raste, jer u nekim Evropskim zemljama situacija već nije zavidna.

- U Evropi u sve više država počinje da raste broj zaraženih, i to u devet država, dok u 45 zemalja broj zaraženih pada. Najbolja država je Albanija, a za njom Makedonija. Mi smo u 10 najboljih država u Evropi. Island nije ni počelo da pada i oni su čak druga najzaraženija zemlja na svetu. Inače, na primer u Finskoj, Austriji, Švajcarskoj, Andori, i na Malti broj obolelih raste. U Nemačkoj, Italiji, Španiji, Francuskoj broj nikako da padne, stagnira, i počeće da raste - rekao je Kočović i objasnio da u celoj Evropi pada broj imunizovanih.

Kako navodi, broj obolelih u Srbiji lagano pada, ali ne onom brzinom kojom je trebalo.

- Još 26. februara trebalo je da spadnemo na 1.000 zaraženih, ali broj pada mnogo sporije. Pad ćemo možda imati do kraja sledeće nedelje, a onda imamo šansa da broj novooblelih počne da raste. Ne zna se kojim tempom, ali za tim postoji realna šansa - rekao je Kočović i dodao da se samim tim dužina trajanja četvrtog talasa pomera.

- Trenutno se za kraj četvrtog talasa predviđa drugi septembar, a prekjuče se pokazivalo da će to biti 9. septembar. Videćemo kako će na to da utiče treći deo četvrtog talasa. Da bi izašli iz talasa moramo da padnemo na 100 zaraženih dnevno - rekao je on i dodao da smo juče bili bolji po broju zaraženih nego pre godinu dana.

Kako on kaže, trenutno je veoma hladno, ljudi su po kućama i zaražavaju jedni druge. Ipak, kada bude lepše vreme, svi će da izađu napolje i stopa zaražavanja može biti manja.

(Kurir)

BONUS VIDEO: 

RUSI SU BILI PREVIŠE BLAGI! Američki pukovnik o ratu u Ukrajini - "Putin je uradio sve što je mogao"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina