MALENOM VLADIMIRU JE HITNO POTREBNA POMOĆ: Dečak (1) boluje od cerebralne paralize, od rođenja je u bolnici

Novosti online

08. 03. 2022. u 11:13

VLADIMIR Stanković je preslatki dečak koji ima nešto više od godinu dana, a po samom rođenju uspostavljena mu je teška dijagnoza - cerebralna paraliza.

МАЛЕНОМ ВЛАДИМИРУ ЈЕ ХИТНО ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Дечак (1) болује од церебралне парализе, од рођења је у болници

Foto: Budi Human

Vladimir je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. U osmom mesecu trudnoće, na redovnom pregledu je primećeno da ima proširenje bočnih moždanih komora (ventrikulomegalia), kao i kašnjenje u razvoju.

Od petog dana svog života Vladimir se leči na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde mu je na neonatologiji ispitivanjem utvrđeno prisustvo virusa citomegalo i postavljene su dijagnoze: Microcephalia, Ventriculomegalia i Infectio cytomegaloviralis congenita.

Leči se i u Klinici za rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović, gde mu je uspostavljena dijagnoza Cerebralna paraliza (G80), konkretno Tetraplegia spastica (G82.4).

Vladimir ima izraženu hipertoniju (spazam), koja mu u kombinaciji sa hipotonijom onemogućava samostalno sedenje i obavljanje bilo koje aktivnosti u skladu sa životnom dobi. Spazam u mišićima, posebno rukama ga i pored ogromne želje sprečava u igri i hvatanju predmeta i sputava njegov psihomotorni razvoj.

Vlada ima problem i sa hranjenjem jer nije u stanju da normalno guta, a potrebna mu je i posebna ishrana radi uravnoteženja metabolizma. Svakodnevno ide na defektološke i logopedske tretmane gde dobija terapiju hranjenja koja polako daje rezultate, pa on napreduje na tom polju i dobija na težini i snazi.

Uprkos svim dijagnozama, Vlada je veseo, bistar i stalno nasmejan dečak koji uživa u gledanju starijeg brata sa kojim najviše voli da "komunicira".

Sredstva su potrebna za svakodnevne intenzivne fizikalne, defektološke i logopedske terapije, banjsko lečenje, hidroterapije, rehabilitacije u zemlji i inostranstvu, medikamente, vitamine, suplemente, potrošni medicinski materijal, rekvizite za terapije, što prevazilazi finansijske mogućnosti roditelja.

Foto: Budi Human

 

Vladimiru je potrebna pomoć svih nas kako bi nastavio lečenje!

Za Vladimirov napredak! Budimo humani!

Pomozimo Vladimiru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1224 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1224 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292684-57

Uplatom na devizni račun: 160600000129295326

IBAN: RS35160600000129295326

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a