ŠIRI SE NOVINARSKA PORODICA "NOVOSTI": U stalni radni odnos primljeno 13 mladih kolega angažovanih u novinama i na sajtovima naše kompanije

V. N.

27. 01. 2022. u 22:00

TIM novinara kompanije "Novosti" od danas je bogatiji za 13 novih saradnika. Na svečanosti u redakciji našeg lista u stalni radni odnos primljene su mlade kolege, doskoro honorarci, koji su u godinama iza nas vredno radili i učili od starijih, iskusnijih novinara i urednika.

ШИРИ СЕ НОВИНАРСКА ПОРОДИЦА НОВОСТИ: У стални радни однос примљено 13 младих колега ангажованих у новинама и на сајтовима наше компаније

Novinari sa čelnim ljudima "Novosti" / Foto I. Marinković

Tako su "Večernje novosti" uspele i u teškom periodu koji već godinama potresa novinarsku profesiju u čitavom svetu da se održe i podmlade ekipu koja će dobrim pričama puniti novinske stupce i naše sajtove.

U ekipi stalno zaposlenih od četvrtka su Elena Božić Talijan, Snježana Vidačković, Jelena Dinčić, Đorđe Samoilović, Jelena Banjanin, Anica Klisurić, Ana Vojinović, Milica Stojanović, Olja Mrkić, Milica Dragović, Vukašin Dmitrić, Đurđa Vukić i Kristina Ljubisavljević.

Glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić nije krio zadovoljstvo zbog prijema mladih kolega:

- Čestitam novozaposlenima. Jako sam srećan zbog toga i hvala svima na istrajnosti. Drago mi je da je većina proistekla iz novinarske škole "Novosti", jer svako ko je nju prošao zna da je reč o jedinoj pravoj novinarskoj školi.

Vučelić je poručio i da se nada da će u narednom periodu kompanija "Novosti" primiti još novih ljudi i da će oni, kako je naglasio, ako dobro rade i ukoliko su daroviti, imati čast da budu članovi ove porodice.

Generalni direktor kompanije "Novosti" Nedeljko Krsmanović ovom prilikom osvrnuo se i na uspehe u prethodnom periodu:

- Napravili smo velike korake i ponosni smo na rezultate koje smo postigli u poslednjih nekoliko godina. Ali, idemo dalje i rastemo. Danas imamo tri sajta sa višemilionskom posetom. U odnosu na konkurenciju, možemo da se pohvalimo stabilnim najvišim pozicijama i štampanog izdanja i sajta. To je rezultat generacija koje su pre nas radile u ovoj kući. Prepoznali smo šta je budućnost i na tome ćemo da radimo i dalje.

Krsmanović je podsetio da su u prethodnom periodu otvorene nove internet stranice, digitalizovane su revije, uvedene digitalne čitulje i onlajn prodaja knjiga. Naglasio je i da je najmlađi član porodice - "N portal", za kratko vreme stigao do milion čitalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...