MURALI ZNAČAJNIM ŽENAMA ŠIROM SRBIJE: Konkurs za umetnike traje do 30. januara

G. N.

26. 01. 2022. u 15:05

KULTURNI centar GRAD iz Beograda, Ambasada Kraljevine Holandije, u saradnji sa Centrom za ženske studije i sa gradovima u Srbiji, raspisali su konkurs kojim pozivaju sve zainteresovane street art umetnike da učestvuju u izradi murala posvećenim najznačajnijim ženama 20. i 21. veka. Umetnici širom Srbije će putem ovog konkursa u okviru projekta "Izuzetne žene Srbije", koji traje do 30. januara, imati priliku da oslikavanjem murala prikažu 10 izuzetnih žena.

МУРАЛИ ЗНАЧАЈНИМ ЖЕНАМА ШИРОМ СРБИЈЕ: Конкурс за уметнике траје до 30. јануара

Vera Nikolić / Foto S. Babović

Među izabranim ženama koje će biti inspiracija za murale su - revolucionarke, aktivistkinje, dizajnerke, dobrotvorke, političarke, pesnikinje, književnice, pravnice, pedagoškinje, kompozitorke,sportistkinje, feministkinje. U okviru ovog projekta biće odato priznanje tim borbenim ženama - nove generacije će ih upoznati, a iskusnije će se podsetiti značaja ovih autentičnih heroina svog vremena.

Sredstva za materijal i honorari za umetnike su obezbeđeni, dok radovi koji nisu izabrani neće biti korišćeni u druge svrhe. Realizacija projekta se planira u februaru i martu, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije