TROMBOCITI ZA DOSTANU SPAS: Neophodna pomoć mladoj studentkinji glume

M. N. S.

18. 01. 2022. u 09:33

TEK joj je 21 godina, a već se suočila sa opakom bolešću. Beograđanki Dostani Nikolić, studentkinji treće godine glume na Akademiji u Novom Sadu, nedavno je dijagnostikovana akutna leukemija, a u toj teškoj bici protiv ove bolesti svakodnevno su joj neophodni trombociti B krvne grupe.

ТРОМБОЦИТИ ЗА ДОСТАНУ СПАС: Неопходна помоћ младој студенткињи глуме

Foto Privatna arhiva

NJene kolege glumci, prijatelji i najbliži rođaci pozvali su putem društvenih mreža sve koji mogu da budu donatori da se jave i tako pomognu mladoj Dostani.

- Moja mlađa sestra Dostana pre izvesnog vremena uočila je modrice po telu i vrlo brzo uradila prve analize krvi - napisala je njena sestra Maša, na društvenim mrežama.

- Rezultati su bili toliko zabrinjavajući da je odmah zadržana u Urgentnom centru u Beogradu, a kasnije prebačena na Kliniku za hematologiju Kliničkog centra Srbije. Na sreću, javila se na vreme. Doksi ima najdivnije lekare koji nas uveravaju da je borba pred nama ozbiljna, ali da postoje i šanse za izlečenje.

Foto Privatna arhiva

Svi koji mogu da budu donatori trombocita B krvne grupe, i Rh pozitivne i negativne, mogu da se jave Institutu za transfuziju krvi u Ulici Svetog Save broj 32, u Beogradu, u periodu od osam do 10.30. Svi koji se jave biće najpre testirani. Osim toga, potrebno je naglasiti da je donacija trombocita za Dostanu Nikolić.

Sve informacije mogu da se dobiju putem mobilnog telefona broj 065/99-31-301.

KO SVE MOŽE DA POMOGNE

DONATORI trombocita za mladu Dostanu mogu da budu pojedinci uzrasta od 18 do 65 godina koji imaju B krvnu grupu. Žene koje su rađale, bile trudne ili abortirale ne mogu biti donatori, kao i svi koji su trenutno na bilo kojoj terapiji ili lekovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare