KOVID PROPUSNICE VAŽE OD 20 ČASOVA: Nije doneta mera o proširenoj upotrebi

Novosti onlajn

01. 12. 2021. u 16:35

KOVID propusnice imaju veoma značajan efekat kada je u pitanju podsticanje mladih na imunizaciju, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa. Nije donesena mera o proširenoj upotrebi kovid propusnica, precizirala je ona.

КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВАЖЕ ОД 20 ЧАСОВА: Није донета мера о проширеној употреби

Foto: Tanjug/S:A

Podsetimo, mediji su juče spekulisali da će medicinski deo tražiti da se produži važenje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima od 18 sati, ali da se uvede i u ostale zatvorene prostore, kao što su ustanove kulture.

- Kada je u pitnjau školski raspust, nema promena, on je od 31. 12 do 24. 01, rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

- Kada je u pitanju omikron soj korona virusa uvode se mere za putnike iz južnoafričkih zemalja.

Putnici iz Južne Afrike i zemalja Malavi, Bocvana, Namibija, Zimbabve će biti podvrgnuti merama, odlučio je Krizni štab. Na samom aerodormu će biti rađen pcr test. Ako su negativni biće 14 dana u karantinu, sa obavezom da sedmog dana urade još jedan pcr test.

- Sagledali smo novi soj i doneta je odluka da se određene mere primene za Južnu Afriku, Malavi, Bocvanu, Lesoto, Namibiju. Svi putnici koji dolaze iz ovih zemalja moraće na aeroromu da rade PCR test, ako su negativni moraju da budu 14 dana u karantinu sa obavezom da posle 7 dana urade još jedan PCR test, a ako su pozitivni biće prebačeni u odgovarajuću kovid ambulatu - rekla je nakon održane sednice Kriznog štaba u Palati Srbija ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je ponovila apel da se svi vakcinišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)