PILOTIMA ZAGARANTOVAN POSAO: Ružić u poseti vazduhoplovnoj akademiji

Lj.B.

25. 11. 2021. u 14:06

SVI studenti koji završe vazduhoplovnu akademiju imaju izvesnost u pogledu zapošljavanja, a kroz model dualnog obrazovanja sticaće znanja u renomiranim kompanijama - Air Serbia, MTU, SMATSA.

ПИЛОТИМА ЗАГАРАНТОВАН ПОСАО: Ружић у посети ваздухопловној академији

vazduhoplovna akademija

 Ovo je rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić nakon obilaska Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu koji je obišao zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

On je kazao da su osnivanje Akademije u maju i osnivanje Trening centra pre godinu dana bili prvi pionirski koraci u smislu obezbeđivanja dualnog obrazovanja, ne samo na nivou srednje stručnog obrazovanja, već i na nivou visokog obrazovanja.

Ukazao je i na činjenicu da danas u prvoj generaciji ima 72 studenta što govori u prilog tome da će sistem profunkcionisati na najbolji način i da će to biti jedan od najprestižnijih Trening centara ne samo u regionu, već i u Evropi.

Dodao je da će pored ovog trening centra uskoro biti otvoren trening centar u Subotici, Šapcu, Vlasotincu, a da će područja rada biti opredeljena spram interesa privrede.

On je istakao da nas očekuje otvaranje 12 trening centara, i naveo da je cena za obuku za pilote u Španiji 100.000 evra, u Poljskoj 72.000, a u našoj zemlji koštaće više od 50.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati