19 STUDENATA DOBILO STIPENDIJE U FRANCUSKOJ: Završen seminar Francuskog instituta i Ambasade

Vojislava Crnjanski Spasojević

12. 07. 2021. u 13:28

U FRANCUSKU iz Srbije svake godine na studije ode gotovo 650 studenata. Kako kažu u Francuskom institutu, i ove godine uložni su veliki napori, uprkos pandemiji korone, da bude primljen maksimalan broj akademaca uživo ili da budu ponuđena hibridna rešenja u visokoobrazovnim ustanovama.

19 СТУДЕНАТА ДОБИЛО СТИПЕНДИЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Завршен семинар Француског института и Амбасаде

Foto Arhiva

Takođe, većina srpskih studenata koji su već bili upisani mogla je da nastavi studije i privede kraju akademsku godinu. U tom kontekstu, Ambasada Francuske, Francuski institut u Srbiji i njegova kancelarija Kampus Frans, organizovali su pripremni seminar pred odlazak na studije za 12 stipendista (nivoa master 2 i komentorskih doktorata) i 15 studenata koji prvi put odlaze na univerzitete u ovu zemlju. Stipendisti su odabrani posle rigorozne selekcije, posredstvom komisije kojoj je predsedavao Francuski institut, dok 7 studenata nastavlja doktorske studije u Francuskoj na drugoj ili trećoj godini.

Ambasada Fracuske i Francuski institut u Srbiji objavljuju svake godine konkurs za dodelu stipendija Vlade ove zemlje za Master 2 i doktorate u komentorstvu. Konkurs je otvoren do marta. Stipendije su namenjene kandidatima koji imaju dobar nivo francuskog i/ili engleskog jezika, odličan akademski profil, a dodeljuju se za sve oblasti i studijske programe u Francuskoj. Samo na engleskom jeziku u ovom trenutku u Francuskoj ima više od 1.600 studijskih programa.

Nakon konkursa za 2021/2022. godinu, kako kažu u Francuskom institutu, 19 mladih iz Srbije otići će na studiranje u ovu zemlju, a stipendije pokrivaju troškove upisa, zdravstveno osiguranje i život tamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)