UVODI SE DUALNO OBRAZOVANJE NA FAKULTETE: Premijerka Ana Brnabić saopštila - cilj da mladi ostanu u Srbiji

Novosti online

10. 07. 2021. u 13:09

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je na otvaranju Samita srpske omladine i studenata Balkana da je cilj da mladi ostanu u Srbiji i u zemljama regiona i da se vraćaju iz inostranstva.

УВОДИ СЕ ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ НА ФАКУЛТЕТЕ: Премијерка Ана Брнабић саопштила - циљ да млади остану у Србији

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Ana Brnabić je izjavila da nemamo više toliko problema sa odlivom mozgova, i da se od 2015. do 2019. imamo neto priliv visoko obrazovanih od 24 do 29 godina.

Govoreći o obrazovanju, premijerka je ukazala da se 80 odsto učenika u dualnom obrazovanju zaposli u firmama u kojima je radilo praksu, a da se od ove školske godine uvodi dualno obrazovanje na fakultete.

Dodaje da je 15 miliona evra izdvojeno za program "Moja prva plata", a da je 22 do 23 odsto mladih nezaposleno.

Brnabić je mlade na skupu pozvala da se vakcinišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)