JOŠ JEDAN NAPAD NA SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Opljačkana kuća Staniše Stanojevića u Babinom Mostu! (FOTO)

D.Zečević

25. 06. 2021. u 12:25

KANCELARIJA za Kosovu i Metohiju opominje da se nastavljaju napadi na srpski narod koji živi na teritoriji Kosova i Metohije južno od Ibra.

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту! (ФОТО)

Foto: D.Z.

Naime, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je u četvtrak opljačka porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most, u opštini Obilić, koje je nažalost poznato po najučestalijim napadima na Srbe.

- U ovoj kući živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom. Oni su radili u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku zatekli su premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca - navode iz Kancelarije za Kosova i Metohiju i dodaju da je porodicca o ovom napadu obavestila kosovsku policiju ali da ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju.

- Najnoviji incident uneo je dodatni nemir u porodicu Stanojevića, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno par dana pred obeležavanje Vidovdana - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i podsećaju da je ovo 66. incident od početka ove godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kako se navodi u saopštenju za javnost, obavestiće o ovom incidentu međunarodne predstavnike i zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

- Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024