DRAŽA Mihailović nije bio prvi gerilac Evrope u Drugom svetskom ratu... Draža i De Gol nisu zajedno pohađali francusku vojnu akademiju San Sir... Draža i De Gol se nikad nisu sreli... Naslovi ovog tipa su poslednjih godina sve prisutniji na naslovnicama pojedinih novina, koji pored svakodnevne trke za senzacionalnim prilogom i večitom "tučom" za većim tiražom, posredno ili neposredno, upućuju i na našu sklonost ka stvaranju lažnih mitova, bolje reći mitomaniji.

Komentari (3)

zarije bulatovic

13.06.2021. 17:33

De Gol nije voleo ni Tita ni Jugoslaviju, jer su podržavali borbu Alžira za slobodu. Najmanje jedan brod sa oružjem za Alžir su Francuzi uhvatili u mediteranu. Francuz nije mogao da svari da su ga Jugosloveni izigrali i pobedili. Nema Draža nikakve veze sa time.

vladimir

29.08.2021. 21:48

De Gol, vodja francuskog beznačajnog pokreta otpora na kraju rata sa pedigreom "pete republike" koristi BENEFITE pobede "crvene armije", kao i ceo zapadni front, koji kao pravi "paraziti" oblače kapute pobednika! Draža je kao i on bio "gotovan" ishoda rata i PERJA pobednika, s tim što je francuz iza sebe imao podršku moćnog američkog kapitala /kao i Italija/, da ne "skliznu" u socijalizam, da se ne sunovrate u poredak koji kapitalizmu ne odgovara! Samo ODLAŽU neminovno i potrošiće bezpotrebno milijarde dolara za nerealne ILUZIJE! Može im se! Nisam mogao kraće ....izvinjavam se!