NAJOPASNIJE JE PLAVO SVETLO: Ne zavaravajte se, telefon ometa san

I. K.

24. 03. 2024. u 17:00

TELEFON je tu da vas zabavi pre spavanja. Tu je da pušta umirujuće zvuke kiše kada ne možete da zaspite.

НАЈОПАСНИЈЕ ЈЕ ПЛАВО СВЕТЛО: Не заваравајте се, телефон омета сан

Foto Shutterstock

 I tu je da vas probudi ujutru. Ali pored svih pozitivnih stvari koje ovaj uređaj donosi, postoji mnogo negativnih načina na koje utiče na vaš san.

Postoje mnoge studije koje su pokazale kako korišćenje telefona neposredno pre spavanja često dovodi do problema sa spavanjem, uključujući poteškoće sa uspavljivanjem.

Prema mišljenju stručnjaka, najopasnije je plavo svetlo koje zrači sa ekrana. Kada pogledate u svoj telefon, on emituje plavo svetlo, što sprečava vaše telo da proizvodi melatonin, hormon koji reguliše san.

Bez toga, možda ćete ostati budni satima (možda sa telefonom u ruci) ili ćete se probuditi umorni.

Zbog toga stručnjaci za spavanje preporučuju da odložite telefon oko sat vremena pre nego što odete u krevet, jer će to vašem telu dati dovoljno vremena da proizvede melatonin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!