POVODOM SVETSKOG DANA FARMACEUTA: Predavanja o zdravlju u 210 škola

I. K.

12. 10. 2023. u 12:00

Farmaceutska komora Srbije će i tokom oktobra sprovoditi akciju edukacije dece u vrtićima, predškolskim ustanovama i školama na različite teme, započetu povodom Svetskog dana farmaceuta, koji je obeležen 25. septembra.

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ФАРМАЦЕУТА: Предавања о здрављу у 210 школа

Foto Shutterstock

- Uticaj farmaceuta na javno zdravlje dobija na značaju kada izađemo iz prostora apoteke i pokažemo koliko naše znanje može da doprinese jačanju zajednice - rekla je Slavica Milutinović, direktorka Farmaceutske komore Srbije. - Časovi javnog zdravlja pružaju osnovna znanja i veštine koje su ključne za očuvanje i unapređenje zdravlja pojedinaca i zajednice, čineći ih važnim delom obrazovnog sistema. Učešće u ovom projektu uzelo je 210 farmaceuta u isto toliko predškolskih i školskih ustanova u više od 70 gradova i mesta u Srbiji.

Prema rečima naše sagovornice, odabrane su teme u zavisnosti od uzrasta dece, pa su tako za predškolce i mlađe osnovce namenili predavanja - "Kako da porastemo zdravi i snažni", "Moj farmaceut i ja" i "Superheroji za našu planetu" - kako da budemo čuvari prirode i zdravlja. Starijim osnovcima, od 5. do 8. razreda, teme će biti "Ekološki detektivi" - otkrivamo uticaj hemikalija na planetu i naše zdravlje, "Dobro razmislite! Zašto su toliko opasni duvan, elektronske cigarete i alkohol?" i "Čas apotekarstva" na času biologije - zašto su bakterije sve otpornije na antibiotike.

To je i u skladu sa sloganom Dana farmaceuta, koji je bio "Farmaceuti jačaju zdravstveni sistem".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)