TEŠKO ZASPITE, BUDITE SE UMORNI? Pomešajte ova 2 sastojka i stavite pod jezik pre spavanja - bićete odmorniji nego ikad

Novosti online

20. 08. 2023. u 18:50

DA li spadate u grupu ljudi koji skoro nikad ne spavaju dobro?

ТЕШКО ЗАСПИТЕ, БУДИТЕ СЕ УМОРНИ? Помешајте ова 2 састојка и ставите под језик пре спавања - бићете одморнији него икад

Foto Shutterstock

Da li hodate okolo sa podočnjacima i jurite kao muva bez glave tokom dana, a samo razmišljate o momentu kada ćete se dočepati kreveta? Konačno, možete tome da stanete na kraj i svom telu date zasluženi odmor, a potrebni su vam samo med i so.

Uzimanje meda i soli pred spavanje će vam pomoći da uspostavite večernju rutinu koja vas priprema za san i govori vašem telu da odmor sledi. Ako to radite redovno i ako ste uporni, mozak će uskoro noću žudeti za spavanjem.

U vašu večernju rutinu uključite neku opuštajuću aktivnost i udaljite se od ekrana (koji su verovatno razlog broj 1 za vašu nesanicu), sat pre spavanja.

Naravno, samo ovaj recept neće biti dovoljan da regulišete san. Kao što smo već pomenuli, potrebna vam je rutina i dovoljno sati sna, zato idite u krevet na vreme. To je ključno! Ukoliko duže vreme imate problem sa nesanicom, obavezno se obratite lekaru.

Foto: Free Images Pixabay

Recept od samo dva sastojka će opustiti telo i pripremiti ga za sledeći dan.

Uzmite 5 kašičica meda i 1 kašičicu ružičaste himalajske soli, promešajte i stavite u malu staklenu teglu. Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Foto Shutterstock

Mešavina soli i meda sadrži mnoge minerale koji pomažu u spavanju. Ova moćna mešavina takođe može pomoći da vaše telo proizvodi serotonin, koji će da oslobodi stres i omogući vam da mirno spavate.


BONUS VIDEO - Osnovne vežbe za istezanje vrata: Dovoljna je samo jedna stolica

(StilKurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave