NE JEDITE SLADOLED UVEČE: Hrana sa malo vlakana i puno masti otežava san

V. N.

20. 07. 2022. u 19:50

IAKO neki ljudi veruju da im sladoled pomaže da se umire i brže utonu u san, stručnjaci kažu da je to besmislica.

НЕ ЈЕДИТЕ СЛАДОЛЕД УВЕЧЕ: Храна са мало влакана и пуно масти отежава сан

Foto: Printskrin/piksabej

Ključna studija kaže da je konzumacija hrane s malo vlakana i puno zasićenih masti, kakav je sladoled, povezana sa slabijim snom i noćnim nemirom.

- Konzumacija više šećera, naročito noću, smanjuje količinu dubokog sna.

Dakle, ako morate nešto da pojedete pre spavanja, pojedite bananu koja je bogata magnezijumom koji poboljšava san. Jer, hrana s visokim udelom masti i šećera štetna je za mozak.

Više studija otkrilo je korelaciju između ishrane s visokim udelom rafinisanih šećera i oslabljene funkcije mozga, pa čak i pogoršanja simptoma poremećaja raspoloženja poput depresije.

BONUS VIDEO - SLADOLED KOJI SE NE TOPI: Novi izum kineskih poslastičara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa