KRIVOKAPIĆ NEŠTO KRIJE! Mandić upozorava: Veoma opasno ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 18:38

AKO Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske – to postaje veoma opasno, kazao je danas u emisiji “Fokus” na B92 jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

КРИВОКАПИЋ НЕШТО КРИЈЕ! Мандић упозорава: Веома опасно ако Влада Црне Горе учествује у кампањи против Републике Српске (ВИДЕО)

Foto: Printskrin B92

On je poručio da su tražili od premijera Zdravka Krivokapića da se izmiri s ministrom pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, te da se kriza može izbeći ako se nađe zajednički jezik.

- Mi podržavamo da je čovjek poslao vrlo važnu poruku za srpski narod. Znamo koliko je napora uloženo da se Republika Srpska predstavi kao genocidna tvorevina. Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske – to postaje veoma opasno - ističe Mandić.

U gostovanju na B92, Mandić navodi da je juče rečeno da je bio pripremni sastanak na kom su bili predsednik države Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić, naglašavajući da tu treba da se sastanu njihovi savetnici.

- Zato postoje savjetnici, kabineti, a nemaju ih mali broj. Ti saradnici dogovaraju i pripremaju sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost - objašnjava.

Dodaje da je Krivokapić upitan šta se na sastanku govorilo, ali se od njih, kako navodi, “prikriva razgovor sa tim diktatorom”.

- Veoma sam zabrinut. Ima nešto što premijer ne želi da kaže nama - naglašava i dodaje:

- A šta je moglo da bude tajna? Vidimo da je taj dan prestao protest komita, da je vlada odustala od politike za državljanstvo.

Objašnjava da je nakon deset godina boravka u Crnoj Gori donijeta odluka da bi po tom osnovu mogli da dobiju državljanstvo. Dodaje da je najviše takvih građana srpske nacionalnosti. Ali da se od toga odustalo. Na pitanje zašto i da li se tako “komitima izašlo u susret” – odgovara:

- Mi smo tražili od premijera i Vlade da oni vrše vlast, jer po ustavu vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku države, a ne da ih uplaši mala grupa. Očekivali smo da premijer reaguje hrabrije, da neće pristati na to da se krši zakon. Danas kada Vlada Crne Gore treba da primijeni zakon zapravo šalje pogrešnu poruku prihvatajući ucene - rekao je on.

Na pitanje da li se očekuje “Crnogorsko proljeće”, aludirajući na “Arapsko proljeće”, Mandić navodi da kriminalni klanovi u Crnoj Gori raspolažu ogromnom količinom novca.

- Ovo što se dešavalo prethodnih dana, a i sam premijer je rekao da iza toga stoji Veselin Veljović, svi očekuju da će Veljović biti uhapšen, a mi imamo situaciju da premijer ide na noge Milu Đukanoviću i šalje poruku da se potčinio organizovanom krimnalu - kaže.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža rekonstrukciji ili padu Vlade navodi:

- Ne može da se nađe zajednički jezik sa onima sa kojima činimo parlamentarnu većinu. Šta je prirodnije nego da se izabere vlast. Ovako – oni koji se sastaju sa Đukanovićem nisu spremni na to - kaže i dodaje da to govori da sastanak Đukanovića i Krivokapića nije bio slučajan.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PalenaIstina

13.04.2021. 19:10

Ti si Mandicu zalutao u politiku i nista o politici neznas, mislim da si veliki patriota ali brate nisi radio na sebi, bio si i ostao patriota koji je castan covek. A politika je slozena i ona iziskuje mudrost i anticipaciju sto znaci predvideti nesto i dejstvovati odnosno uraditi da se to nesto dogodi ili ne dogodi zavisno od interesa. Ti stalno reagujes na dogadjaje uvek si 2-3 koraka iza.