DPS TAJKUNI ZA SOBOM OSTAVILI OTROVE: Umesto novih radnih mesta građani dobili opasne hemikalije i uništenu privredu (FOTO)

M. D.

12. 04. 2021. u 16:15

VOJNA fabrika “1. Decembar”, a kasnije “Optel”, bila je jedan od uspešnijih pljevaljskih kolektiva, sve do dolaska DPS profitera koji su za 30 godina uništili svu pljevaljsku privredu, a građane Pljevalja ostavili na rubu egzistencije, podsećaju iz SNP-a.

ДПС ТАЈКУНИ ЗА СОБОМ ОСТАВИЛИ ОТРОВЕ: Уместо нових радних места грађани добили опасне хемикалије и уништену привреду (ФОТО)

Foto: Vaso Knežević

Umesto investicionih ulaganja od 3,3 miliona eura u “Optel” i zapošljavanja mladih DPS patriota, Dragan Brković je građanima Pljevalja ostavio pun magacin otrovnih hemikalija, saopštili su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

Oni napominju da je DPS bizmismen Dragan Brković 2008. godine kupio vojnu fabriku u Pljevljima za  2,1 milion eura, a kupovini je kumovao nadaleko poznati stečajni upravnik Radojica Grba, koji je u svakoj pljevaljskoj firmi ugasio svetlo i stavio katanac.

- Od obećanih ulaganja Brković je u fabrici ostvavio i opustošene hale, polomljene prozore i smeće na sve strane. Ovakvo stanje je slika “Optel-Vektre”, nekada jednog od najuspešnijih pljevaljskih preduzeća, a sve zahvaljujuću lošoj privatizaciji od strane DPS tajkuna - kažu iz SNP-a.

Oni napominju da je Brković od lokane samouprave u Pljevljima profitirao i na rentiranju poslovnog prostora u navedenoj fabrici.

- Više od 10 godina u prostorijama “Optel-a” bila je smeštena i Biblioteka “Stevan Samardžić”, a lokalna samouprava na čijem je čelu DPS za retniranje Brkoviću je isplatila više od 200.000 eura - kazali su iz SNP-a.

Podsetili su da više od 100 kilograma otrovnih hemikalija kao što su živa, cijanid, natrijum hidroksid, hlorovodonična kiselina i brojne organske i neorganske baze i kisjeline stoje nezaštićeno u otvorenom, ruiniranom magacinu “Optel-Vektre” u Pljevljima.

- Ove prostorije su bez obezbeđenja, a nadležni državni organi treba da ispitaju da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela, obzirom da su opasne hemikalije na dohvat ruke građanima, i da nisu skladištene ili uništene na propisno dozvoljen način - zaključuju iz SNP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!