CRNOM GOROM VLADAJU ZAPADNE AMBASADE: Knežević tvrdi da Krivokapić nastavlja Milovu politiku i dobro pamti jednu Dritanovu rečenicu

Novosti online

10. 04. 2021. u 10:37

JEDAN od lidera DF-a Milan Knežević kaže da je ono što radi Krivokapić samo nastavak politike Mila Đukanovića i Duška Markovića, od desetostrukog priznavanja takozvane države Kosovo, potvrde odluke o proterivanju ambasadora Srbije, pa sve do novih sankcija Rusiji.

ЦРНОМ ГОРОМ ВЛАДАЈУ ЗАПАДНЕ АМБАСАДЕ: Кнежевић тврди да Кривокапић наставља Милову политику и добро памти једну Дританову реченицу

Foto: Printscreen

Na delu je jedno nezapamćeno sluganstvo zapadnim ambasadama, smatra Knežević.

- Sve ovo što se sada dešava oko ministra Vladimira Leposavića za nas nije ništa novo. Tokom pregovora o sastavu nove vlade, Dritan Abazović je jasno rekao da nikada neće podržati da Srbin bude na čelu bezbednosnog sektora u Crnoj Gori - kaže on.

On dodaje da je rešenje u razgovorima, ali i da ne treba bežati od izbora ako dođe do velike političke krize.

- Ukoliko glasovima poslanika partija Dritana Abazovića i Mila Đukanovića dođe do smene ministra Leposavića, onda više ne možemo govoriti o vladi u ovom postojećem sastavu.

Šta je cilj ove kampanje koja se vodi protiv Vladimira Leposavića?

- Naš odnos prema ministru Leposaviću nije personalnog karaktera. Pokušaj njegove smene je nečija namera da pečatira, stigmatizuje i žigoše srpski narod kao genocidan. Mi to nikada ne možemo i nećemo prihvatiti. Žalim za svim žrtvama građanskog rata na prostoru SFRJ, tako i za onima u Srebrenici. Svaki zločin ima svoje ime i prezime i svaki zločinac treba da odgovora.

Kažete da je ovo pokušaj da se ceo narod...

- Da. Neko to želi. Nikako se ne mogu jedan, dvojica, petorica ili desetorica ljudi koji su činili zlo- čine podvoditi pod čitav narod. Smatram da u svakom narodu ima zločinaca, ali to nikako ne znači da je ceo narod zločinački, genocidni.

Može li doći do rekonstrukcije vlade i da umesto ove takozvane ekspertske, Crna Gora dobije političku?

- Ovo nije nikakva ekspertska vlada. Ovo je vlada nevladine organizacije Zdravka Krivokapića „Ne damo Crnu Goru“ i pokreta URA Dritana Abazovića. U ovoj i ovakvoj krizi vlada Zdravka Krivokapića nije spremna da odgovori izazovima koji su pred nama i smatram da je neophodan ozbiljan razgovor, koji bi rezultirao rekonstrukcijom ili formiranjem nove vlade.

Da li je ovo isti onaj Zdravko Krivokapić, kojeg je narod podržao na poslednjim izborima?

- Zdravka Krivokapića predložila je naša Crkva, tvrdeći da će on čvrsto stajati na odbrani naših nacionalnih, ideoloških i duhovnih osnova. Ono što se dešava nakon njegovog postavljenja za premijera je samo nastavak jedne spoljne politike prethodnog režima Mila Đukanovića i Duška Markovića, od desetostrukog priznavanja takozvane države Kosovo, potvrde odluke o proterivanju ambasadora Srbije, pa sve do novih sankcija Rusiji. Na delu je jedno nezapamćeno sluganstvo zapadnim ambasadama, koje bukvalno vode Crnu Goru.

Zamerate i to što je Krivokapić sačuvao mnoge kadrove Mila Đukanovića, neke nanovo imenovao.

- U ovom trenutku se u vladi Zdravka Krivokapića nalazi troje ministara koji su na poslednjim izborima glasali za DPS. Glavni pregovarač sa EU je Zorka Kordić, savetnica Duška Markovića i osoba koja je pisala izborne programe DPS-a. Direktor Uprave za kadrove je izvesna Jovana Nišavić, provereni kadar DPS-a. Šefi ca kabineta Zdravka Krivokapića je provereni kadar DPS-a. Po dubini bismo mogli da nađemo na desetine i desetine kadrova stranke Mila Đukanovića.

Kada sve to čujemo, stiče se utisak da je Đukanović danas jači nego lani?

- Đukanović danas nije jači, ali jeste homogeniji zahvaljujući potezima Krivokapića kojima on demonstrira svoju nemoć i nespremnost da dođe do demontaže nasleđa prethodnog režima. Krivokapić očigledno nema spremnost da otpočne demontažu Đukanovićevih kadrova i da na taj način stabilizuje i izvršnu vlast i odnos između njega i parlamentarne većine koja ga podržava.

Plaši li se DF novih izbora ili ih želi?

- Mi smo sutra spremni za nove izbore. Jedini smo politički subjekat koji ima jasne, precizne i čvrste stavove o svakom društveno-političkom problemu i pitanju i ako treba da idemo na izbore, a ne vidim razloge zašto bismo to radili jer je lako prevazići ovu krizu, mi smo spremni i verujte da će naš rezultat, posle svega ovoga što se izdešavalo, biti još bolji. Ako je rešenje u rekonstrukciji, tu smo. Ucene, pretnje, ideološko prevaspitavanje DF-a ne dolazi u obzir, a to su shvatili mnogo veći protivnici i igrači, ne samo ovde nego i na globalnom nivou, kada su pokušali da to sprovedu nad nama.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri